Af - 24/10-14 13:57; Opdateret: 24/10-14 14:50

Ups! Fædre glemt i kommunernes e-BoksUps! Fædre glemt i kommunernes e-Boks

Fædres rettigheder bliver svigtet fra 1. november, når landets myndigheder går over til at kommunikere via elektronisk post. Det er nemlig kun mor, der får info om barnet i indbakken. Diskriminerende, mener mandeforening.

storybild

(Billede: Polfoto)

En stor del af landets fædre mister muligheden for at modtage kommunal post om deres børn fra den 1. november, når landets myndigheder går fra breve til e-Boks.

De fleste børn er nemlig tilknyttet deres mødres cpr-nummer, så kun mødre får den digitale post om barnet - selvom forældrene deler forældremyndigheden.

- Hvis kommunens psykologer eksempelvis indkalder begge forældre til et møde om et barns adfærdsproblemer, vil kun en forælder få besked, erkender Ole Hansen fra Kommunernes Landsforening.

- Vi har desværre nok glemt det, forklarer han om it-brøleren, der betyder, at kun typisk mor vil få post.

Fædre har i Ligebehandlingsnævnet for nyligt fået ret i, at kommunerne bryder ligestillingsloven, når de kun sender post til mødrene.

Fædre har fået at vide, at de ikke er 'parter i sagerne', når de har ringet til kommunen for at spørge til breve, der omhandler deres egne børn.

Organisationer for mænd kræver et opgør.

- Den helt urimelige kønsdiskrimination af fædre begynder allerede på fødselsgangen, hvor kun mor har svangerskabet tilknyttet sit cpr-nummer, siger Svend Aage Madsen, formand for Selskab for Mænds Sundhed og forskningschef på Rigshospitalet.

- Far har ingen placering i det officielle system, og den diskrimination fortsætter i kommunerne, som ofte kun henvender sig til mor.

Morten Kjær Egebjerg, leder af Mandecentret mener, at problemet er symptom på en generel forskelsbehandling i det offentlige – også i forældremyndighedssager:

- Den kvindelige jurist i Statsforvaltningen og moderen taler i samme sprog. De er enige om, at bedømme faren 'aggressiv' og 'ikke-samarbejdsvillig', hvis han bruger et maskulint ukvemsord.

Han bakkes op af Jesper Lohse, der er landformand for Foreningen far:

- Kvindelige sagsbehandlere træffer ofte unfair afgørelser til fordel for mødre, for de forstår eller sympatiserer ikke med fædre, mener Lohse og tilføjer:

- Det er helt grotesk og åbenlys forskelsbehandling, at kun mødre får post fra kommunerne, som arrangerer mødregrupper – og ikke som i Sverige familiegrupper, hvor far må deltage.

Vi politikere i har svigtet

- Vi har på Christiansborg svigtet ligestillingen af mænd, synes Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

- Folketingets Socialudvalg, Ligestillingsudvalg og Sundhedsudvalg består hovedsagligt af kvinder, som nok ikke har prioriteret området, for det har nok ikke den store interesse, vurderer han.

Han synes, at der i store dele af den offentlige sektor hersker en feministisk kultur til ulempe for mænds retssikkerhed.

- De traditionelle rødstrømpe-feminister er tilsyneladende lykkedes med at fremme en kvindelig offerkultur blandt mange af de kvindelige sagsbehandlere i den offentlige sektor. Manden er fjenden og har en lidt lavere status. Jeg får mange mails fra mænd, som klart er blevet negativt forskelsbehandlet, siger han.

– Meget aktive drengebørn bliver stemplet som adhd-børn. Mange kvinder forstår ikke, at det svarer til at græde, når en magtesløs far i Statsforvaltningen begynder at bande, siger Joachim B. Olsen.

LÆS OGSÅ: Hver anden kvinde diskrimineres på arbejde

LÆS OGSÅ: Fantastiske billeder af to nybagte fædre går verden rundt

LÆS OGSÅ: Rørende video hylder alverdens fædre

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx