Af Amalie Abildgaard - 01/11-17 18:37

Det her er det allermest irriterende, folk gør i trafikkenDet her er det allermest irriterende, folk gør i trafikken

En ny undersøgelse fra Vejdirektoratet kortlægger, hvad danskerne finder mest irriterende i trafikken.

storybild

Fotoillustration.

'Forpulede fartbølle!' eller 'har han trukket sit kørekort i en automat?'

Gloserne kan gå højt hos danskerne, når de sætter sig bag rattet. Men særligt tre ting kan få bilisternes pis i kog.

En ny undersøgelse fra Vejdirektoratets megafonmåling viser, at det mest irriterende i trafikken er, når andre ikke holder afstand, ikke trækker til højre eller ikke blinker af, når de skifter bane. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Faktisk viser undersøgelsen, at langt flere danskere irriterer sig over andre i trafikken end køer i supermarkedet eller diskussioner med chefen eller ægtefællen.

Men selvom danskerne ryster på hovedet af andre i trafikken, så opfatter de fleste bilister sig selv som yderst hensynsfulde.

»Vi har en tendens til at vurdere, at vores egen opførsel er langt bedre end andres i trafikken. Det betyder, at vi kan være blinde over for, hvordan vores færdsel kan påvirke andre, og det kan i sidste ende betyde mindre sikkerhed på motorvejene, hvis vi for eksempel ikke holder til højre eller ikke holder afstand til hinanden,« siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af afdelingen for Trafiksikkerhed i Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen.

'Så hold dog til højre'

Noget af det, vi bliver mest irriterede over i trafikken, er, at andre ikke holder til højre. Det siger lidt mere end halvdelen af bilisterne i Vejdirektoratets undersøgelse.

»Det skaber mange sure miner, når bilister ligger og spærrer i yder- og midtersporet i stedet for at holde til højre. Og når vi først er blevet irriterede bag rattet, skaber det mere utryghed i trafikken, øger risikoen for ulykker og giver et dårligere flow i trafikken for alle,« siger Marianne Foldberg Steffensen.

Kun 9 procent siger, at de typisk ikke er irriteret på andre bilister, når de færdes på motorvejen.

Når bilisterne ikke holder til højre, kan det danne køer og skabe farlige situationer på vejen. Derfor sætter Vejdirektoratet den kommende tid fokus på, hvad det betyder, når vi ikke holder til højre i trafikken. For bilisterne ved godt, at det er ulovligt ikke at holde til højre, når der er plads til det på motorvejen. Kun 5 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de er i tvivl om, hvorvidt det er lovpligtigt at holde til højre, mens 95 procent svarer, at det er det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx