Af Cordelia Weber og Maria Cuculiza - 30/05-16 04:00; Opdateret: 30/05-16 11:25

Brugen af 'studydrugs' bliver fordoblet i juniBrugen af 'studydrugs' bliver fordoblet i juni

Fra april til eksamensmåneden juni fordobles antallet af 15-19-årige, der får en recept på betablokkere, som udskrives mod eksamensangst.

storybild

(Billede: Colourbox)

Rystende hænder, svedige håndflader og hamrende hjerter. Eksamenstiden er over tusindvis af gymnasieelever i hele landet, men for en lille andel bliver pulsen holdt kemisk i ro.

Så mange har snydt ved en eksamen
Så mange har snydt ved en eksamen

Tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at forbruget af hjertemedicinen betablokkere, som læger også udskriver mod svær eksamensangst, fordobles i eksamensmåneden juni blandt 15-19-årige.

Undersøgelser har vist, at cirka hver tiende studerende bruger forskellige typer af studydrugs, og forbruget ser ud til at være lige så udbredt blandt gymnasieelever, mener ph.d. I filosofi ved Københavns Universitet, Nanna Cecilie Holmsted Kongsholm, der har forsket i emnet.

- Forbruget af studydrugs vokser og vil vokse yderligere, for det er i stigende grad op til den enkelte at finde sine egne løsninger til at klare sig godt, siger Nanna Cecilie Holmsted Kongsholm og pointerer, at det er en uheldig udvikling, fordi de unge prøver at behandle sig ud af en utilstrækkelighedsfølelse.

Her er de vildeste måder at snyde på til eksamen
Her er de vildeste måder at snyde på til eksamen

Forkvinde i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Veronika Ahrensbøll Schultz, kan nikke genkendende til, at nogle gymnasieelever er så nervøse for eksamen, at de må tage medicin, og hun peger på, det skyldes, at eksamen er blevet livsafgørende for gymnasieeleverne.

- Mange har en opfattelse af, at en eksamen er med til at afgøre hele deres fremtid, og det gør forståeligt nok mange meget nervøse. Det hænger sammen med, at der er kommet flere og flere uddannelser, hvor der er krav om nogle utroligt høje snit for at blive optaget, og derfor kan man ikke tillade sig at klare sig dårligt. Heller ikke, selv om det bare er i en enkelt eksamen.

Studerende: Sabbatår mindsker frafaldet på uddannelserne
Studerende: Sabbatår mindsker frafaldet på uddannelserne

Professor i etik, Thomas Søbirk Petersen, ser dog ikke noget problem i, at unge lægger kemisk låg på eksamensangsten.

-For mig at se kan det være en kattelem for at kunne præstere det, som de gerne vil, selv om de er meget nervøse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx