02/08-15 22:58

Minister går ind i ambulancesagMinister går ind i ambulancesag

Hollands selskab mangler godt 200 reddere til ambulancekørsel i Region Syddanmark

storybild

Om mindre end en måned overtager hollandske Bios ambulancekørslen fra Falck i størstedelen af Region Syddanmark. Men selv om Bios det seneste år har forsøgt at hverve reddere i både ind- og udland, mangler selskabet stadig godt 200 reddere for at nå op i nærheden af de 558 fuldtidsstillinger, som regionen har betegnet som ideelt.

Det skriver Politiken mandag.

Flere politikere og eksperter tvivler på, at Bios bliver klar, og nu går sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) ind i sagen.

- Det er fuldstændig afgørende, at regionens borgere kan være helt trygge ved, at de også efter 1. september kan blive kørt til sygehuset i en ambulance, hvis de for eksempel bliver ramt af et hjertestop. Jeg vil bede mit ministerium tage kontakt til Region Syddanmark for at få en status på, hvordan det skrider frem med tilrettelæggelsen af den fremtidige ambulancekørsel i regionen, lyder det i en e-mail fra ministeren til Politiken.

Minister bremser register over religiøse omskæringer
Minister bremser register over religiøse omskæringer

Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi ved Aarhus Universitet, siger, at Bios har sat sig selv på en stor opgave. Han minder om, hvordan det i 2009 slog fejl, da selskabet Samariten fra Sverige skulle ind på det danske marked.

I Bios understreger direktør Morten Hansen, at han stadig er i fuld gang med at ansætte reddere, og at selskabet er klar:

- Det har vi lovet regionen. Det lover vi også borgerne i regionen.

Ifølge direktøren har selskabet godt 320 fuldtidsstilinger i hus, der suppleres med timelønnede og overarbejde. Hertil kommer, at selskabet har sendt ansættelseskontrakter til yderligere 60 reddere, som han har en »formodning og forhåbning« om vender tilbage med en underskrift, sådan at tallet snart kan opjusteres.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx