Af Ritzau - 06/08-16 09:45; Opdateret: 06/08-16 10:20

S om politidirektører på valg: Det er et massivt skråplanS om politidirektører på valg: Det er et massivt skråplan

DF's Morten Messerschmidt forslår, at politidirektører skal folkevælges. Et bekymrende forslag, mener S.

storybild

Trine Bramsen (S) mener, at det er et skråplan at lade landets politidirektører gå på valg, som DF's Morten Messerschmidt har forslået. (Billede: Scanpix/Linda Kastrup)

Retsordfører for Socialdemokratiet Trine Bramsen kritiserer et forslag om at lade borgerne vælge landets politidirektører og kalder det et "massivt skråplan".

Forslaget er stillet af Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet Morten Messerschmidt.

- Jeg frygter, at politisk valgte politidirektører ikke vil gøre det, der bekæmper kriminalitet bedst, men det, der gør dem mest populære. Derfor er det her forslag en massiv glidebane, siger retsordføreren.

Morten Messerschmidt siger til TV2, at et valg om politidirektører kan give borgerne i de forskellige kredse indflydelse på, hvordan politiet prioriterer deres opgaver.

Men Trine Bramsen påpeger, at borgerne allerede har mulighed for indflydelse på politiet gennem de folkevalgte politikere i Folketinget.

- Der har borgerne alle muligheder for at stemme på de politikere, som de tror gør det bedst, når det handler om kriminalitetsbekæmpelse, siger hun og tilføjer:

- I sidste ende vil det alligevel være et politisk ansvar at sikre midlerne til politiet. Så det er ikke, fordi politidirektører vil kunne ansætte markant flere, end det besluttes politisk.

Morten Messerschmidt er inspireret af, hvordan de gør i andre lande - blandet andet USA og Storbritannien. I USA bliver der hvert fjerde år valgt lokale sheriffer. I 2012 indførte Storbritannien et lignende system.

Men det er et udtryk for en amerikaniseret tankegang, der "ikke hører hjemme i Danmark", mener Trine Bramsen.

- Borgerne føler sig trygge i Danmark, og det er bestemt ikke tilfældet i USA, hvor der er politisk valgte politidirektører.

- Der kan jeg godt være bekymret for, hvad det er for et samfund, vi får. Vi kan bare kigge til USA og se, hvad der sker der, siger hun.

LÆS OGSÅ: Rød blok vil igen give folk på kontanthjælp fem ugers ferie

LÆS OGSÅ: Stor butikskæde dropper buræg i ALLE butikker i hele verden

LÆS OGSÅ: Putin fører diskret politik med besøg i Ljubljana

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx