Af - 22/10-14 10:00; Opdateret: 22/10-14 10:25

Dansk mirakel-baby vågnede efter 18 dages komaDansk mirakel-baby vågnede efter 18 dages koma

Et-årige Johanne lå i respirator i 18 dage. Moderens åbne brev fortæller hele historien.

storybild

Billedet her er taget to dage, efter Johanne vågnede op. Det er hospitalsklovnen Luna, der leger med hende på billedet. (Billede: Danske Hospitalsklovne)

Hospitalsklovne gør et fremragende stykke arbejde. Det er blandt andet en af de ting, som moderen til Johanne skriver i et åbent brev om sin datters hårde overlevelseskamp til Danske Hospitalsklovne, som de har delt på deres Facebook-side.

Det hele startede i november 2012.

Et år gamle Johanne blev indlagt til observation på hospitalet, efter hun var faldet med en tandbørste i munden. Det var kun lillebroderen, der havde set, hvad der var sket, men ingen troede på det, da der ikke umiddelbart var noget at se.

Utroligt: Mor forsvandt 17 dage i junglen - var kun 30 meter væk
Utroligt: Mor forsvandt 17 dage i junglen - var kun 30 meter væk

Barn faldt ud fra 5. sal: Derfor overlevede det
Barn faldt ud fra 5. sal: Derfor overlevede det

Johannes tilstand blev dog værre, og natten mellem 28-29 november blev hun opereret, efter lægerne fandt et betændt hul i den lille piges hals. Moderen skriver selv, at det var i sidste øjeblik, at Johanne blev opereret.

Hele familien vågede over den lille pige, og især Johannes to år ældre storebror var dybt påvirket af at se sin bedste ven ligge hjælpeløst i sengen.

- Langsomt, langsomt fik hun efter 18 dage lov at vågne lidt op, men alle hendes muskler var væk: Hun kunne ikke engang holde hovedet selv, skriver moderen i brevet og fortsætter.

- Frederik græd sjældent, men han var stille. Han så ”Nissebanden” uden at smile. Han spiste risengrød uden at nyde det. Han legede ikke; så bare tomt ud i luften. Han ventede på at få sin helt egen, rigtige Johanne tilbage.

Mystisk mand boede 27 år i skov: Begik over 1000 indbrud
Mystisk mand boede 27 år i skov: Begik over 1000 indbrud

Her er dyrene der overlever mennesker tre gange
Her er dyrene der overlever mennesker tre gange

Og det er nu, at moderens ros til de danske hospitalsklovne kommer. En aften blev familien nemlig mødt af hospitalsklovnen Luna foran lillesøsterens stue. Hun spurgte Frederik om hun måtte møde Johanne, og de gik sammen ind på stuen, da drengen gav sin accept:

- Roligt, tålmodigt og fintfølende vandt klovnen Luna Frederiks hjerte. Måske fordi hun fik hans søster til at smile, måske fordi hun lavede de fineste ballondyr, måske fordi hun kunne synge og puste sæbebobler samtidig. Det var den bedste time vi tilbragte på intensiv.

Facebook-opslaget er i skrivende stund 'liket' omkring 20.000 gange og 1000 har delt det. Direktør for Danske Hospitalsklovne fortæller, at det er overvældende, at der er så mange, som har læst historien.Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk firma skovler millioner ind...
bt.dk
Derfor blokerer de lokale for Pusher...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
I skammekrogen: Superliga-assistent...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx