Af - 27/10-15 10:54; Opdateret: 29/10-15 06:41

Kommune vil sende 300 ældre i bad - uden vandKommune vil sende 300 ældre i bad - uden vand

Slagelse Kommune vil erstatte badet for 300 ældre i plejeboliger og i stedet for blot lave den daglige hygiejne med vådservietter. "Kvaliteten bliver bedre," siger ældreboligchef.

storybild

Slagelse Kommune vil afskaffe badet for 300 ældre og erstatte det med vådeservietter. (Billede: Polfoto)

Op mod 300 ældre i Slagelse Kommune kan fremover vinke farvel til at komme i bad.

Kommunen vil i stedet blot fjerne alle bakterier og snavs ved at bruge forstørrede vådeservietter, mens den ældre bliver i sin seng.

Det fremgår af et udbud, der netop er offentliggjort på udbud.dk, hvor Slagelse Kommune opfordrer firmaer til at byde på leveringen af servietterne til "Kropsvask uden brug af vand."

I et interview til metroxpress forklarer Kim Jensen, der er leder af ældreområdet i Slagelse Kommune:

- En kropsvask uden vand er i bund og grund, at man bruger desinficerende vaskeservietter, der enten er fugtige eller med cremer. Det er noget, man allerede bruger på sygehusene i dag. Det er beregnet til ældre og svagelige, der er sengeliggende, og derfor ikke kan komme i bad uden hjælp. På den måde kan de få et bad, uden at de kommer ud i badet. Man har erfaringer med, at det her giver en bedre hygiejne og hudpleje til de ældre, siger han.


Metroxpress følger sagen.

Metroxpress har ikke kunnet finde andre kommuner, der på den måde har afskaffet badet for de ældre. Men de findes, forklarer Kim Jensen.

- Du har nok ret i, at det ikke er noget, andre kommuner har udbudt - men jeg ved, at det er også noget, man bruger i andre danske kommuner.

Han regner med, at kommunen stadig kommer til at bruge de samme penge på bade til de ældre.

- Vi forventer ikke, at vi kommer til at spare penge på det her, men at kvaliteten bliver bedre. Vi regner med, at 300 af de svageste ældre på kommunens plejecentre vil få dette tilbud. Nu skal vi dog først gøre os erfaringer med det her, siger Kim Jensen, leder af Ældreboligområdet i Slagelse Kommune.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx