Af Christian Hansen - 06/12-17 10:29; Opdateret: 06/12-17 14:35

Dansk 8.-klasse kan ikke komme på studietur: Må ikke tage afsted grundet særlig flyve-regelDansk 8.-klasse kan ikke komme på studietur: Må ikke tage afsted grundet særlig flyve-regel

En lang række danske kommuner har så meget i mod det irske flyselskab, Ryanair, at der lokalt er forbud mod at benytte det udskældte lavprisselskab.

storybild

21 kommuner, herunder Norddjurs Kommune, har boykottet Ryanair, og derfor kan en 8.-klasse ikke rejse med lavprisselskabet. Arkivfoto (Billede: PAUL FAITH)

Det går nu ud over en skoleklasse, der gerne vil på studietur til London, skriver DR.

8. klasse på Vestre Skole i Grenaa ønsker at besøge den britiske metropol, men det er ikke muligt på grund af kommunens forbud mod at benytte sig af den billige lufttransport, som Ryanair tilbyder.

En af forældrene til en datter i den pågældende 8.-klasse, Tine Edal Nielsen, fortæller, at skoleklassen har indsamlet 43.000 kroner til turen. Det rækker til et 'check in' hos Ryanair, men beløbet er for lille til at turen kan lade sig gøre med andre flyselskaber, lyder det. Derfor håber Tine Edal Nielsen, at klassen kan få dispensation fra reglen om ikke at benytte Ryanair, som 21 kommuner har haft siden 2015.

»Vi har selvfølgelig forståelse for, at der er en politik i kommunen om, at det må vi ikke, men jeg kæmper for de elever, der gerne vil af sted med den økonomi, de nu engang har,« siger Tine Edal Nielsen til DR.

Økonomichefen i Norddjurs Kommune, Lisbeth Krogh, fortæller til DR, at kommunen holder fast i sin politik om ikke at bruge Ryaniair, der ofte er beskyldt for at se stort på ordentligt løn- og arbejdsvilkår for de ansatte.

Ifølge Tine Edal Nielsen vil det koste mindst 15.000 kroner ekstra at rejse med et andet flyselskab til London, og det betyder, at eleverne ikke har penge nok.

De 24 elever i 8.-klassen har solgt julekalendere og arbejdet på et pakkeri for at tjene penge til turen.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

47 Fakta-butikker dømt til at lukke:...
bt.dk
Advarer mod aggressiv og smitsom...
bt.dk
’Ellie Goulding vækker de vildeste...
bt.dk
Lastbilchauffør død efter fald
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx