Af - 12/09-13 06:00

3 ud af 10 vælgere: DF kunne godt være mit parti3 ud af 10 vælgere: DF kunne godt være mit parti

DF appellerer til næsten tre ud af 10 vælgere. Men vi løber ikke euforiske rundt på gangene, lyder det fra partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF).

storybild

Dansk Folkeparti har godt tag i danskerne i øjeblikket. Næsten 30 procent af vælgerne vil stemme på eller overvejer at stemme på DF ved næste valg. (Billede: Polfoto/Polfoto / arkiv)

Dansk Folkeparti har potentiale til at få et regulært folkeligt gennembrud. I de seneste tre vælgermålinger, som YouGov har foretaget for metroxpress, har partiformand Kristian Thuelsen Dahl (DF) og co. stået til over 20 procent af stemmerne, og nu viser en ny YouGov-måling, at hele 28,4 procent af vælgerskaren vil eller overvejer at stemme på DF ved næste valg.

LÆS OGSÅ: Thorning sidder fast i hængedyndet

Kristian Thulesen Dahl glæder sig over den øjeblikkelige opbakning, men henleder samtidig opmærksomheden på, at SF var større end Venstre i 2009, at Ny Alliance havde potentiale til at opsluge hver tredje vælger, men endte med fem mandater ved valget i 2007, og så var der Jelveds (R) radi-coole i 2005, som siden tabte pusten.

- Sådan en måling her siger måske mest af alt noget om, hvor flygtige mange af vælgerne er. Derfor løber vi heller ikke euforiske rundt ude på gangen, når der er målinger, der giver os over 20 procent. Det kan hurtigt gå den anden vej, siger han og tilføjer:

LÆS OGSÅ: DF overskrider magisk grænse

- Men vi har selvfølgelig en ambition om at få flere mandater ved næste valg. Men det kræver, at vi hver dag står op og arbejder på at forsikre vores vælgere om, at de har valgt rigtigt. Ellers går de et andet sted hen.

Den analyse deler professor og valgforsker Kasper Møller Hansen, Københavns Universitet:

- Man skal bemærke, at kun knap 10 procent af vælgerne er hundrede procent sikre på, at de vil stemme på DF, resten skal de kæmpe for. Men det et stort potentiale, når over hver fjerde vælger overvejer at stemme på Dansk Folkeparti.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx