Af - 29/08-16 15:08

TV: Grønlandsk rapper langer ud efter danskerneTV: Grønlandsk rapper langer ud efter danskerne

I et kritisk rapnummer får både danskere og grønlændere tørt på af den unge grønlandske rapper Josef Tarrak Petrussen.

storybild

(Billede: www.facebook.com/JosefTarrakpetrussen)

Søndag udgav den grønlandske rapper Josef Tarrak Petrussen fra Nuuk en ny musikvideo på Facebook. Efter blot et enkelt døgn er videoen blevet liket over 1.300 gange. Det skriver grønlandske Sermitsiaq.

Rapnummeret hedder ‘Tupilak’ og handler om, hvordan man kan føle sig fremmed i sit eget land. Nummeret handler også hvordan grønlændere ikke føler sig accepteret i uddannelsessystemet, hvis de ikke kan tale dansk.

- Uddannelsessystemet accepterer dig ikke, hvis ikke du kan tale dansk. Men hvis de ikke kan tale grønlandsk, så glider de bare lige ind, rapper han i starten af nummeret.

I nummeret fortæller den unge rapper også, at han er blevet diskrimineret af sin skolelærer og er blevet kaldt 'eskimoperker' og 'arktisk abekat'.

I videoen hører man også et lydklip fra den skandaløse sag fra den københavnske alarmcentral i 2014, hvor en døende grønlandsk mand blev udsat for diskrimination.

Mand døde i hendes arme: -Kommer hjemløse i anden række, når man ringer 112?
Mand døde i hendes arme: -Kommer hjemløse i anden række, når man ringer 112?

Nummerets titel er opkaldt efter tupilakker, der er trolddomsfigurer fra inuit-kulturen.

Både danskere og grønlændere bliver kaldt for tupilakker i nummeret, der ikke kun handler om, at grønlændere bliver diskrimineret af danskerne. Det lader nemlig samtidig til, at nummeret er en opsang til grønlænderne selv, der ifølge den unge rapper bør rette ryggen.

Nummeret er blevet liket over 1.300 gange og delt mere end 700 gange. Så det lader til, at den unge Josef rammer ned i en problematik, mange kan genkende.

Se hele musikvideoen her:

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee afslører 'X Factor'-mysterie:...
bt.dk
Sarah Louise delte vovet billede på...
bt.dk
Ung mor jubler: Jeg skal giftes
bt.dk
Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx