Af - 05/03-15 06:46

Mor til datter på 192 cm: Jeg kunne have ødelagt hendes kropMor til datter på 192 cm: Jeg kunne have ødelagt hendes krop

Tinna Malmberg valgte ikke at lade sin datter behandle for sin højde. I dag er datteren Liv, der er 192 centimeter høj, lykkelig over beslutningen.

storybild

I dag er mor og datter ikke i tvivl om, at det var den rette beslutning ikke at sende Liv på operationsbordet eller i hormonbehandling. (Billede: Privatfoto)

Tinna Malmberg var mildt sagt i et kæmpe dilemma, da hendes datter kom i puberteten og blev et hoved højere end sine klassekammerater. Datteren Liv var ulykkelig over sin højde, men Tinna turde ikke lade sin dengang 12-årige datter gå gennem hverken hormonbehandling eller operation.

- Jeg har jo altid tænkt, at hun var helt perfekt. Så skulle hun have haft hormoner, som kunne give hår alle steder eller grimme bryster. Jeg kunne i sidste ende have været med til at ødelægge hendes krop. Så jeg traf beslutningen for hende, siger hun.

DF: Børnefamilier får for meget i kontanthjælp
DF: Børnefamilier får for meget i kontanthjælp

En beslutningen som bestemt ikke var nem, understreger Tinna:

- Det er hårdt at se sin datter sådan. Hun sidder dårligere end sine kammerater, hun har svært ved at finde sko og tøj og hun havde det rigtig svært med drengene, fordi hun var så høj. Vi var på en ferie på Cypern, hvor nogen stoppede og tog billeder af hende. Men når jeg ser hende i dag, er jeg glad for beslutningen, siger hun.

Far får rørende  tatovering for at støtte datter
Far får rørende tatovering for at støtte datter

Tre hospitaler fortæller til metroxpress, at de får flere og flere henvendelser fra forældre, der er urolige over, at deres børn bliver for høje. Kun de ekstremt høje ender dog med at blive behandlet med hormoner eller opereret.

Her kan du læse mere om bekymrede forældre, der kontakter hospitalerne for at 'krympe' deres børn.

Liv Malmberg er i dag blevet 18 år og måler 192 centimeter. Hun har været vred på sine forældre over deres beslutning om, at hun ikke skulle behandles, men i dag er hun mere end glad for den.

Hun er også afklaret med, at hendes højde altid vil være i fokus. På godt og ondt.

”På de gode dage er det superfedt. Man bliver jo lagt mærke til og skiller sig ud. Men jeg har været rigtig ked af min højde. Og der er også de dårlige dage, når andre piger kigger på mig, som om jeg er en vandskabning eller drengene spørger 'hvordan er vejret deroppe?',” siger hun.

Tiltale: Par mishandlede seks børn gennem 23 år
Tiltale: Par mishandlede seks børn gennem 23 år

Liv har planer om at læse til socialrådgiver og senere søge ind hos politiet, hvor hendes højde ikke er ulempen. Men selvom hun i dag er glad for at være det, hun selv kalder en høj pige, så har hun en opfordring til de mennesker, der stirrer med åben mund og polypper.

- Kom hen og snak med mig i stedet for. Spørg mig om det, som du står og undrer dig over. Jeg kan have en masse forestillinger om, hvad folk står og tænker eller siger om mig, når de glor på den måde, siger hun.

LÆS OGSÅ: Unge kvinder får spørgsmål om graviditet til jobsamtalen

LÆS OGSÅ: Derfor skal du ikke tage dit barn med til modeshow

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx