Af - 09/06-17 20:38

Dansk satireprogram laver oddssystem på terrorDansk satireprogram laver oddssystem på terror

Er det sjovt eller langt over grænsen, når satireprorgammet 'Den Korte Radioavis' laver et system med odds for, hvor, hvornår og hvordan næste terrorangreb i Europa bliver udført?

storybild

Kirsten Birgit. (Billede: Scanpix)

Hvor kommer det næste terrorangreb til at finde sted?

Bliver det i Wien, eller skal vi lidt længere nord på til Frankfurt? Bliver det udført med et køretøj, som vi så det i London, Stockholm og Berlin, eller bliver det med et skydevåben eller en håndgranat?

Sådan lyder mulighederne i det 'terrorbetting'-system, som den populære fiktive karakter Kirsten Birgit, der bliver spillet af satirikeren Frederik Cillius, præsenterede i satireprogammet 'Den Korte Radioavis' på Radio 24Syv.

Fredag aften har radiostationen valgt at lægge det, de kalder for 'terror-oddsene' på programmets Facebookside.

South Park-skabere gi'r op: 'Satire er blevet til virkelighed'
South Park-skabere gi'r op: 'Satire er blevet til virkelighed'

Og mens mange tilsyneladende fandt indslaget humoristisk, da det blev sendt ud i æteren, så er der noget mere blandede meninger på de sociale medier.

Således skriver Franck Rasmussen på Facebook:

'Det da ikke engang sjovt.... få det da fjernet .... fjolser.... tænk der er så mange herinde som hopper med på vognen.... Jeg elsker elsker elsker humor, men der er satme grænser.....'

Mens Anders Nordby skriver:

'Det decideret usmageligt!'

På det sociale medie Twitter er der ligeledes hovedrysten til overs for indslaget, hvor programchef på Radio24Syv, Mads Brügger, har delt selvsamme billede. Her falder det heller ikke i synderligt god jord.

'Det fungerede i radioen, hvor Kirsten B. var den tydelige, fiktive afsender. Her bliver det taget ud af den kontekst og bliver for voldsomt,' lyder det fra journalist på avisen Information Kristian Villesen, der bakkes op af sekretær hos Enhedslisten Anders Jonassen.

Andre konstaterer blot, at det er 'for meget'.

Avis tager pis på Moppers død: 'Plat, pinligt og uetisk'
Avis tager pis på Moppers død: 'Plat, pinligt og uetisk'

Det er imidlertid ikke alle, der finder opslaget for værende over grænsen. Flere på både Twitter og Facebook hylder Kirsten Birgits system og 'oddser' i kommentarfeltet.

’Bare fordi man nyder et enkelt glas, er man ikke alkoholiker’ - 1LÆS OGSÅ:
Kirsten Birgit: ’Bare fordi man nyder et enkelt glas, er man ikke alkoholiker’
'Kan man kombinere dykkerangreb/biologisk angreb? For så er jeg på det i Strassbourg,' skriver Thomas Kristensen, mens Kristoffer Hjorth Kruse skriver:

'Har Kisser lavet en fejl? antal dræbte u. 10 giver 2,10 igen og antal dræbte over 10 giver 3,00 igen. Hvis man spiller samme beløb på begge, så kan man vel ikke undgå at vinde penge'

Og selv om en bruger på Twitter foreslår Mads Brügger at trække opslaget tilbage, så afviser programchefen via Twitter, at det kommer til at ske.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx