Af Marc Nicholas Thygesen - 17/04-15 08:38; Opdateret: 17/04-15 09:12

Danskernes internethandel nærmer sig 100 milliarder kronerDanskernes internethandel nærmer sig 100 milliarder kroner

Det forventes, at danskerne vil handle væsentlig mere på internettet i 2015 sammenlignet med sidste år.

storybild

(Billede: Polfoto/PEDERSEN TOBIAS NØRGAARD)

Det er gode tider for internethandlen, og danskerne vælger oftere og oftere at købe tøj, rejser, fjernsyn og andre varer over nettet.

LÆS OGSÅ: 25-årige Dennis spinder guld på sit garn

En ny analyse fra Foreningen for Dansk Internet Handel, FDIH, viser, at danske kunder i årets første tre måneder har brugt næsten 22 milliarder kroner på e-handel. Og det forventes, at vi i løbet af 2015 vil købe for 90 milliarder kroner over internettet.

LÆS OGSÅ: Nu kan man betale med mobilen på nettet

Det er 20 procent mere end de 74 milliarder kroner, danskerne spenderede på e-handel i 2014.

- Den digitale handel vokser med uformindsket styrke, og samtidig melder økonomerne om stigende forbrugerlyst, siger administrerende direktør i FDIH, Annette Falberg.

- Så alt peger på en samlet e-handel i 2015 på op mod, hvis ikke over, 90 milliarder kroner, siger hun.

LÆS OGSÅ: Regneopgave er gået viralt: Her er svaret på gåden

Hvis analysen holder, har danskerne aldrig købt for flere penge på nettet, end vi kommer til i år. Og årets internethandel i Danmark bliver således næsten tre gange større end internethandlen i 2009, hvor der blev omsat for 32 milliarder kroner.

Hver gang danskerne bruger 500 kroner i Danmark, vil 100 til 125 kroner blive brugt på køb over internettet, viser FDIH's analyse.

I marts blev der handlet 11,2 millioner gange for 7,9 milliarder kroner. Det svarer til, at hver dansker i gennemsnit handlede to gange over internettet. Her var det især rejser, tøj og sko, musik, film og bøger, der blev købt over internettet.

Knap 70 procent af danskernes e-handel i marts kom danske virksomheder til gode, og internethandlen i Danmark foregår dermed oftest inden for landets grænser.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx