Af - 23/03-15 11:09

Louise fortalte sin chef om graviditet og blev fyretLouise fortalte sin chef om graviditet og blev fyret

TDC er blevet dømt til at betale godgørelse, efter de fyrede Louise Zetterquist kort tid efter, hun havde fortalt sin chef, at hun var gravid.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Dårlig behandling. Det føler 28-årige Louise Zetterquist, at hun har fået af TDC. Men for hende handler det ikke om dårligt mobilsignal eller problemer med internetforbindelsen. Det handler om hendes graviditet.

Hun var efter fire måneder som vikar og 11 måneders prøve-ansættelse på vej til en fast stilling som kundesupporter i virksomheden, som fagforeningens overenskomst kræver. Men sådan gik det ikke.

- Jeg blev fyret, længere er den ikke. Og jeg havde ellers tydeligt opfattet, at jeg var god til mit arbejde og var godt på vej mod en fastansættelse, siger Louise Zetterquist fra Holbæk til Avisen.dk.

Hun gik op til sin chef og fortalte, at hun havde haft en del sygedage på det seneste, men at det altså skyldtes, at hun var gravid. En uge før hendes prøveperiode sluttede kom den dårlige nyhed. Hun ville ikke blive fastansat.

Overraskelse: Mor føder baby i toilettet... Igen
Overraskelse: Mor føder baby i toilettet... Igen

Den beslutning har Louise Zetterquist nu fået en godtgørelse på 25.000 kroner for, efter hendes fagforening Dansk Metal gik videre med sagen. Og her vurderede byretten på Frederiksberg, at TDC har brudt Ligebehandlingsloven.

Godtgørelsen stiller dog ikke advokat Henrik Karl Nielsen tilfreds. Den er vurderet ud fra, at TDC har afslået en fastansættelse, hvorimod han havde håbet på, at retten vil se det som en regulær uberettiget fyring.

- Sagen er speciel, fordi TDC drager fordel af, at hun befandt sig i en prøveperiode, som oven i købet blev forlænget fire måneder ekstra gennem brug af vikarbureauer. Hun var næsten i mål. Det her sker kun, fordi hun blev gravid, siger Henrik Karl Nielsen til Avisen.dk.

Han fortæller desuden, at der stadig er mange brud på ligebehandlingsloven på grund af graviditet hos ansatte, og at nogle sager er grovere end andre.

29-årige Elena på 'Facebook': Hvem vil gøre mig gravid?
29-årige Elena på 'Facebook': Hvem vil gøre mig gravid?

Det var Dansk Industri, der repræsenterede TDC i retssagen, og de lagde vægt på, at der også var problemer i Louise Zetterquists prøveperiode.

Hun havde blandt andet modtaget en mundtlig påtale på grund af for meget sygefravær. Og ifølge TDC havde hun også solgt syv mobilabonnementer til sin bror i forbindelse med en intern konkurrence, hvor man kunne vinde en cykel.

- Moralsk forpligtigelse eller ej, Louise var ikke blevet lovet en fastansættelse, og det er juraen, der tæller, sagde Dansk Industris advokat Annette Fæster Petersen ifølge Avisen.dk i den afsluttende procedure.

Gravid og superfit: Så tæt er hun på fødslen
Gravid og superfit: Så tæt er hun på fødslen

Louise Zetterquist var den eneste tilbage af en gruppe på 20, som hun var startet i prøveperiode med. Fra TDC's side fastansætter man 37 procent af de midlertidigt ansatte.

I en mail til Avisen.dk fortæller TDC, at de ikke følte sig forpligtet til at fastansætte Louise Zetterquist, og at de vil tage afgørelsen til efterretning.

Louise Zetterquists chef blev i byretten spurgt, om han kunne nævne andre, der var nået så langt i en prøveperiode og ikke fået en fastansættelse. Det kunne han ikke. Han skulle også før Louise Zetterquists graviditet have forsikret hende om, at hun var sikret et arbejde.

Hun vil nu anke sagen til Landsretten.

TV: Her frier han til sin kæreste i 3000 meters højde - og taber ringen!
TV: Her frier han til sin kæreste i 3000 meters højde - og taber ringen!

Hovedstaden bliver yngre, mens provinsen bliver ældre
Hovedstaden bliver yngre, mens provinsen bliver ældre

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx