19/06-17 10:20

I dag starter retssagen: 21-årig syrisk flygtning ville lave terror i KøbenhavnI dag starter retssagen: 21-årig syrisk flygtning ville lave terror i København

Han blev stoppet ved den danske grænse med 17.000 tændstikker, fyrværkeri, to køkkenknive, 17 batterier og seks walkie talkies.

storybild

I dag bliver en retssag indledt ved distriktsdomstolen i den tyske by Ravensburg, hvor en 21-årig syrisk flygtning er tiltalt for at ville udføre en terrorhandling i København.

Den 19. november sidste år blev han stoppet ved den dansk-tyske grænse, og her fandt dansk politi 17.000 tændstikker, fyrværkeri, to køkkenknive, 17 batterier og seks walkie talkies i hans besiddelse.

Varevogn påkører fodgængere nær moské i London - én er død
Varevogn påkører fodgængere nær moské i London - én er død

I første omgang nægtede politiet ham indrejse på grund af manglende papirer, men da de sendte ham tilbage alarmerede de de tyske myndigheder, der senere anholdt ham i byen, Ulm.

Han boede på et asylcenter i byen Biberach, der ligger nord for Ravensburg, og da tysk politi ransagede hans værelse på asylcenteret, fandt de IS-materiale på hans telefon og computer samt andre genstande, anklagemyndigheden vil bruge i sin bevisførelse.

Anklageren i sagen, Jan Holzner, har tidligere fortalt til Politiken, at teorien er, at han skulle mødes med en eller flere medgerningsmænd i Danmark, som skulle bistå ham i at fremstille en bombe, der skulle sprænges et sted i København.

Kvinde stukket ned på gaden af tre piger, som råbte 'Allah' imens
Kvinde stukket ned på gaden af tre piger, som råbte 'Allah' imens

Anklageren beskrev ligeledes, hvordan den 21-årige havde aflagt en delvis tilståelse, og at et af retssagens springpunkter bliver, om han skal betragtes som barn eller voksen, når dommen skal afsiges.

Hvis han bliver anset som værende voksen på gerningstidspunktet, står han til minimum tre års fængsel.

Den anklagede har siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse den 20 november 2016.

LÆS OGSÅ: Tidligere PET-chef: Festivaler evakueres hurtigere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx