Af - 22/09-13 17:52; Opdateret: 22/09-13 18:06

Derfor skal I ikke træne uden trusser på, pigerDerfor skal I ikke træne uden trusser på, piger

Hvis man træner i tights uden undertøj indenunder, er der større risiko for svamp i underlivet.

storybild

Træner man i leggings, er det en rigtig god idé at have trusser på indenunder. (Billede: Polfoto/Martin Palombini)

Selvom det kan være til stor irritation, og det måske ikke ser specielt pænt ud at have trusser på under de stramme tights, mange kvinder træner i, er det en meget dårlig idé helt at lade være med at have dem på under træning.

De mange kvinder, der træner uden trusser på, har nemlig ekstra stor risiko for at få svamp i underlivet, skriver det norske magasin KK, der har spurgt deres læsere, om de træner uden trusser. Det har 28 procent svaret, at de gør altid eller nogle gange. Men det er ikke en god idé.

- Bakterier og svamp elsker fugtige, varme miljøer, siger Doerthe Brueggmann, der er læge og ekspert på helsesitet Healthgoesfemale.com.

LÆS OGSÅ: Her er det lingeri, som du nok ikke skal købe

Og netop de vilkår er der grobund for på grund af det tynde kunst-materiale, sådan nogle tights eller leggings ofte er lavet af. Kombineret med varme, sved og fugt, betyder det altså flere bakterier

- Det er en dårlig idé at være bar under træningstøjet, siger Doerthe Brueggmann.

Brug bomuld
Hvis der er udflåd og kløen forneden, er det et tegn på svamp i underlivet. Det er noget, de fleste kvinder oplever på et eller andet tidspunkt i deres liv, skriver KK - nogle oftere end andre. Og det er især kvinder, der ofte er plaget af problemet, der er i risikozonen, når de træner uden trusser.

- Hvis du ved, at du har let ved at få svampeinfektioner, er det en fordel at bruge undertøj, og helst af bomuld eller andre åndbare materialer, siger gynækolog og ekspert på det norske lægesite Lommelægen, Espen Gubberud.

Hvis man normalt ikke lider af svamp, kan man dog godt løbe sig en tur uden trusser på, hvis man bedst kan lide det, tilføjer Espen Gubberud.

Ud over at have undertøj på, når man træner, er det en god idé at sove nøgen og at vaske sit undertøj ved mindst 60 grader, hvis man vil forebygge infektion, skriver KK.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx