Af - 29/04-14 13:39

Enhedslistens unge forsvarer fløjteaktivisterEnhedslistens unge forsvarer fløjteaktivister

Socialistisk Ungdomsfront, Enhedslistens ungdomsorganisation, vil hverken bakke op om eller tage afstand fra omstridt fløjteaktion.

storybild

Enhedslistens ungdomsorganisation opfordrer til at tage sure skilte med, når Thorning skal tale i Fælledparken 1. maj - men ikke til at overdøve hende. De tager dog heller ikke afstand fra aktionen og forsvarer den med, at ingen kritiserede, da fagforeninger gjorde det samme i Aarhus sidste år. (Billede: Polfoto/arkiv)

Vi tager ikke afstand – men vi bakker heller ikke aktivt op.

Det er meldingen fra Socialistisk Ungdomsfront (SUF), Enhedslistens ungdomsorganisation, om den omdiskuterede planlagte 1. maj-aktion, hvor en gruppe aktivister vil overdøve Helle Thornings tale, fordi de er utilfredse med regeringens politik.

Aktivister jubler over forlig med LO: Vil fløjte alligevel
Aktivister jubler over forlig med LO: Vil fløjte alligevel

- Det vigtige for os er, at så mange som muligt bliver inddraget i protesten mod Thorning så vi deler 500 sure smiley-skilte ud til i Fælledparken, fortæller Aksel Rosager Johansen, ledelsesmedlem i SUF, til mx.dk.

- Fløjter er jo en måde at vise utilfredshed på, som lærerne havde stor succes med sidste år i Aarhus, påpger han.

Frygt for slagsmål under Thornings tale
Frygt for slagsmål under Thornings tale

Så I vil ikke tage afstand fra aktionen, som Enhedslisten meget klart har gjort?

- Nej, for så ville man også tage afstand fra de helt retfærdige frustrationer, der er blandt dem, der fløjter. Der er ingen, der her klandret lærerne for at fløjte af Thorning, da hun var i Aarhus sidste år, siger Aksel Rosager Johansen, der dog understreger, at SUF heller ikke opfordrer til at fløjte.

Holger K: Sabotage mod Thornings tale er halvhjernet
Holger K: Sabotage mod Thornings tale er halvhjernet

Den såkaldte fløjteaktion har skabt stor debat og er blevet kritiseret for at være udemokratisk, fordi aktivisterne vil overdøve statsministerens tale. Selv mener de ikke, at aktionen er udemokratisk, fordi Thorning har masser af muligheder for at komme til orde – derfor mener de ikke, at de krænker hendes ytringsfrihed.

Aktivisterne selv og deres utilfredshed med regeringens førte politik har til gengæld sværere ved at komme til orde i den offentlige debat, mener de selv.

Husk høreværn Helle - lydinferno venter 1. maj
Husk høreværn Helle - lydinferno venter 1. maj

Her til formiddag var repræsentanter for fløjteaktivisterne til møde hos LO Hovedstaden, der arrangerer 1. maj-arrangementet i Fælledparken. Her blev de to parter enige om, at aktivisterne skal fjerne sig lidt fra scenen. Til gengæld vil LO Hovedstaden offentligt understrege, at fagbevægelsen har forståelse for aktivisternes utilfredshed.

Samtidig vil LO Hovedstaden sørge for, at aktivisterne får mulighed for at mødes med Socialdemokraternes politiske ordfører Maja Panduro og komme i dialog.

Omstridte fløjteaktivister klar til forhandling med LO
Omstridte fløjteaktivister klar til forhandling med LO

- Dialog er bedre end konfrontation, som LO Hovedstadens formand Peter Kay Mortensen udtrykker det.

Aktivisterne vil til gengæld stadigvæk fløjte under Thornings tale i Fælledparken, fortæller de til mx.dk efter mødet hos fagbevægelsen.

Men alt det vil Enhedslistens unge i SUF altså hverken bakke aktivt op om eller tage direkte afstand fra.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Blachman straffer meddommer: 'Jeg vil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx