Af - 18/01-16 06:07

Glatte fortove giver brækkede håndled og erstatningerGlatte fortove giver brækkede håndled og erstatninger

Manglende snerydning sender mange danskere i asfalten, og det ender ofte med brækkede håndled og kontant erstatning.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er højtid for et styrt i asfalten.

Nye tal fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital viser, at fald på fortove oftest sker i vintermånederne, og det mærkes på skadestuen, hvor især én skade er tæt forbundet med sne og is.

- Vi ved ud fra skademønstret, at flere kommer ind med et brækket håndled, når det bliver glat, siger overlæge Jens Lauritsen fra Ulykkes Analyse Gruppen.

144 personer fra Odense Kommune kom sidste vinter på skadestuen efter fald på fortov, hvilket svarer til 4.100 personer på landsplan.

Specielt manglende snerydning gør fortovene glatte. Det ses hos forsikringsselskaberne, der udbetaler erstatninger, når en uheldig dansker er kommet til skade, fordi en grundejer ikke har været ude med sneskovlen.

DMI: Nyd vinteren – fredag er det slut
DMI: Nyd vinteren – fredag er det slut

Fra 2010 til 2014 har Tryg og Alm. Brand haft henholdsvis 170 og 101 kontante udbetalinger. I alt har de to selskaber på fem år udbetalt over 18 millioner kroner.

Hos Alka fortæller kommunikationsdirektør Lise Agerley, at det gælder om at tage billeder og kontakte vidner, hvis uheldet er ude.

- Det er vigtigt, at man har bevis for, at faldet skyldes manglende snerydning, grusning eller saltning, siger hun.

DSB i klagestorm over spejlglatte perroner: Det er jo livsfarligt
DSB i klagestorm over spejlglatte perroner: Det er jo livsfarligt

Lise Agerley anbefaler derudover straks at kontakte husejeren, da det er dennes forsikring, der skal udbetale en eventuel erstatning. Desuden er det vigtigt at få en skadestue-rapport samt at anmelde skaden til egen ulykkesforsikring, lyder det.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx