Af - 15/01-14 17:57

Forskeralarm: Brugsen dropper vådservietterForskeralarm: Brugsen dropper vådservietter

Coop fjerner produkt fra hylderne, fordi det kan fremkalde eksem. Seniorforsker opfordrer til at være påpasselig med at bruge produkter, der indeholder kemi, til børn.

storybild

Vådservietter kan give eksem. (Billede: Polfoto/Modelfoto/NORDICPHOTOS/MIKAEL LEIJON)

Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen dropper Huggies vådservietter, der kan fremkalde eksem på grund af konserveringsmidlet MI. Det oplyser koncernen bag de tre supermarkedskæder, Coop, i en pressemeddelelse.

- En ny rapport fra EU's videnskabelige komite har konkluderet, at brugen af MI ikke er sikker. Så vil vi ikke længere sælge en vare, der indeholder det, og som anvendes til babyer, siger kategorichef Jesper Stanley, Coop.

5-årig fik alvorlige udslæt efter lege-tatovering
5-årig fik alvorlige udslæt efter lege-tatovering

Biolog og seniorforsker Michael Dyrgaard Lundov fra Videncenter for Allergi i Region Hovedstaden er enig i, at vådservietterne har skadelige virkninger:

- Hvis man bruger vådservietterne på et lille barn, kan det risikere at få kontaktallergi. Det vil vise sig i bleområdet, på hænderne og i ansigtet, hvor man typisk bruger vådservietter. Disse steder kan der komme rødmen, eksem, blærer, og det vil klø, siger han til mx.dk.

Svensk elev sendte allergisk kammerat på hospitalet
Svensk elev sendte allergisk kammerat på hospitalet

- Kontakteksem ligner børneeksem, som 20 procent af alle børn lider af. I mange tilfælde vil man derfor behandle forkert, og derfor kan der gå lang tid, før man giver den rigtige diagnose, påpeger han og tilføjer, at MI i hans øjne burde fjernes fra alle produkter.

Hvis man får kontaktallergi kan det ifølge Dyrgaard give problemer resten af livet, og derfor opfordrer han til, at man i det hele taget bruger færrest mulige produkter, der indeholder kemi:

- Det er ikke nødvendigt at bruge mange produkter, for de fleste mennesker har en sund hud. Man skal selvfølgelig også undgå allergifremkaldende stoffer og kigge efter Astma-Allergi Danmarks blå krans, lyder rådet fra seniorforskeren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx