Af - 03/10-16 15:04

Stærkt budskab! Derfor er dansk 9.-klasse klædt i hvidt på deres skolefotoStærkt budskab! Derfor er dansk 9.-klasse klædt i hvidt på deres skolefoto

Er dette årets bedste skolefoto?

storybild

BLACK LIVES MATTER: Her ses 9.A på Blågard Skoles såkaldt "fjollefoto". (Billede: Privatfoto)

Ingen kostumer og ingen grimasser.

I august ringede det ind til første time efter sommerferien, og de årlige fotos på de danske folkeskoler er derfor i fuld gang med at blive knipset.

For meste går diverse skolefotos i glemmebogen, men et klassebillede har formået at skabe en del opmærksomhed omkring sig.

Da eleverne i 9.A på Blågård Skole i København skulle foreviges, valgte klassen nemlig ikke at gå den traditionelle vej med farverige gevandter og sjove ansigter, da deres 'fjollebillede' skulle tages.

De stillede op med et politisk budskab: Black Lives Matter.

Det fremgår af et opslag, som en af eleverne, 15-årige Freya Thessen, har lagt op på Facebook, hvor det har fået over 70 delinger. Blandt andre har Enhedslistens ordfører Pernille Skipper delt billedet på sin Facebook-side, hvor det har fået yderligere 1100 reaktioner:

Metroxpress har talt med Freya Thessen, der fortæller, at inspirationen kom fra et længere forløb, klassen havde haft om USA og borgerrettigheder i engelsktimerne:

- Idéen kom sig af et samarbejde med vores lærer, som vi udvekslede idéer med. Vi vidste, at vi ville lave et statement, og så passede det bare lige med, at vi netop havde haft temaet med 'Black Lives Matter', fortæller Freya Thessen, der ikke havde regnet med, at klassebilledet ville skabe så meget opmærksomhed, at folk ville debattere det i kommentarfeltet.

Derfor har jeg bare bryster på mit skolefoto
Derfor har jeg bare bryster på mit skolefoto

Klassekammeraten, 15-årige Nadeen Aiche, fortæller, at der har været meget forskellig respons på billedet:

- Der er kommet rigtig mange positive kommentarer, men der har også været nogle enkelte misfortolkninger. Blandt andet var der en, der hang sig i, at vi havde hvide masker på, som om, at vi udpeger de hvide som onde, fortæller Nadeen Aiche og understreger, at maskerne blot var for at illustrere en anonym masse - blandt andre de amerikanske betjente, der har skudt og dræbt uskyldige afroamerikanske mænd.

- Der var også en, der bed mærke i, at nogle af pigerne har tørklæde på, og hvad hans hensigt var med det, ved jeg ikke, men det har ikke noget med vores budskab at gøre.

19-årige Hanna: En særlig gruppe mennesker hader mit brystbillede
19-årige Hanna: En særlig gruppe mennesker hader mit brystbillede

Han viser kæresten sit gamle klassebillede - det får hende til at skrige
Han viser kæresten sit gamle klassebillede - det får hende til at skrige

9.A's engelsklærer Honar Abdollahe er stolt af sine elever. Hun fortæller hun til metroxpress, at hun er glad for, at billedet får så meget opmærksomhed:

- Det er dejligt, at vi kan få folk til at debattere og diskutere emnet. Vi ved godt, at vi ikke ser de helt samme problematikker i Danmark og at all lives matter, men her hersker stadig en rigtig grim retorik baseret på fordomme og uvidenhed - og det gælder alle parter.

Honar Abdollahe fortæller derudover, at der er op mod 11 nationaliteter i 9.A på Blågård Skole, der er en af de skoler i Danmark, der har størst diversitet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
Tennisstjernen Williams: Jeg var tæt...
bt.dk
Keld Heick springer ud i helt ny...
bt.dk
Indbyggere kæmpede med kræft og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx