Af Ritzau - 18/05-16 11:17; Opdateret: 18/05-16 11:43

Endnu en konkurs rammer den private hjemmeplejeEndnu en konkurs rammer den private hjemmepleje

Et privat plejefirma er gået konkurs i Slagelse Kommune, hvor 72 borgere nu må finde nye hjemmehjælpere.

storybild

En privat plejefirma er gået konkurs i Slagelse. Det er blot det seneste af en række konkurser i branchen de seneste år. (Billede: Scanpix/Adam Sund)

Det hører ikke længere til sjældenhederne, at en privat udbyder af hjemmepleje må slukke støvsugeren, droppe besøgene hos de ældre og dreje nøglen om. Senest er plejefirmaet Tammys Hjemmepleje APS i Slagelse Kommune gået konkurs.

Konkursen rammer 72 borgere i Slagelse Kommune.

Ifølge en optælling fra fagforbundet FOA har konkurser i hjemmeplejen i Danmark fået konsekvenser for mindst 8300 borgere de seneste år.

- Hver eneste konkurs er historien om ældre borgere, der kastes ud i usikkerhed, og ansatte, der får gulvtæppet trukket væk under sig. Det skal stoppes.

- Vi er nødt til at få nye og klare retningslinjer for den private ældrepleje, siger formanden for FOA, Dennis Kristensen, i en pressemeddelelse.

Konkursen i Tammys Hjemmepleje kom med kort varsel, fordi virksomheden ikke længere kunne betale det, den skyldte.

Lukningen stod klart, efter at skifteretten tirsdag afsagde dom i sagen.

Slagelse Kommune vil nu stå for plejen af de borgere, som er berørt af konkursen. Alle borgere vil få den pleje, som de har krav på, lyder det på kommunens hjemmeside.

I første omgang er det medarbejdere fra kommunen, der tager plejeopgaverne på sig. Men efterfølgende kan borgerne vælge en alternativ leverandør af hjemmepleje.

Så sent som i februar gik et andet plejefirma konkurs, og da var det virksomheden Vitapleje, der måtte lukke. Vitapleje opererede i flere kommuner i hovedstadsområdet.

På baggrund af de seneste konkurser anbefaler FOA, at kommunerne undersøger økonomien i de private plejevirksomheder, inden de indgår aftale med dem. Desuden bør der skrives såkaldte arbejdsklausuler ind i kontrakterne, lyder det.

- Vi er vidner til en trist udvikling, hvor kommunernes iver efter at spare ofte gøder grunden for nogle meget uholdbare konstruktioner, siger Dennis Kristensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx