Af - 29/04-14 11:17; Opdateret: 29/04-14 16:22

Fløjteaktivister fløjter videre efter timelangt møde med LOFløjteaktivister fløjter videre efter timelangt møde med LO

LO Hovedstaden forsøgte i dag at overtale repræsentanter for de aktivister, der har bebudet, at de vil overdøve Helle Thornings tale 1. maj, til at droppe fløjterne. Det lykkedes ikke, men der kom et forlig på plads alligevel.

storybild

Repræsentanter fra den københavnske fagbevægelse (til venstre) og de utilfredse aktivister mødtes her til formiddag klokken 10 for at forhandle. Efter knap en times møde gik parterne hver til sit for at overveje et kompromisforslag.

Efter et møde på en times tid mellem LO Hovedstadens top og repræsentanter for de såkaldte fløjteaktivister overvejer aktivisterne netop nu at droppe fløjterne.

Det sker efter at LO Hovedstaden til gengæld har tilbudt at udtale offentligt, at de har forståelse for aktivisternes kritik af Helle Thorning-Schmidt og regeringens førte politik.

OPDATERING: De to parter har nu indgået et forlig.

Aktivister jubler over forlig med LO: Vil fløjte alligevel
Aktivister jubler over forlig med LO: Vil fløjte alligevel

- Hvis jeg skal gå ud og sige, at jeg er enig, så må I også opfordre til, at man lytter til talerne. Så kan man give udtryk for sin holdning bagefter, slog LO Hovedstadens formand Peter Kay Mortensen fast på et forhandlingsmøde med aktivisterne her til formiddag, hvor mx.dk eksklusivt var inviteret indenfor.

Det var aktivisterne, der først foreslog, at LO Hovedstaden offentligt kunne tage afstand fra det, de betragter som regeringens asociale reformer. Til gengæld tilbøde fløjteaktivisterne at flytte sig længere væk fra scenen.

Omstridte fløjteaktivister klar til forhandling med LO
Omstridte fløjteaktivister klar til forhandling med LO

Men LO Hovedstaden kræver altså, at aktivisterne helt dropper fløjterne eller i hvert fald venter til efter Thornings tale med at larme, og det tilbud overvejer aktivisterne nu. Der er dog langtfra garanti for en aftale mellem fagforeningsfolkene og aktivisterne:

- Vi kan godt tage det med ud til vores gruppe, men jeg tvivler på, at vi vil gå med til det, sagde en af aktivisternes repræsentanter således på mødet.

Fløjteaktivist langer ud efter DR efter provokerende video
Fløjteaktivist langer ud efter DR efter provokerende video

Seneste: Aktivisterne har fremlagt et nyt kompromisforslag, der går ud på, at de fjerner sig fra scenen og opfordrer til at respektere politiske uenigheder. Til gengæld skal LO Hovedstaden udsende en pressemeddelelse, hvor de understreger, at de forstår aktivisternes protest. Læs mere her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx