Af - 07/01-14 12:44; Opdateret: 07/01-14 13:31

Danske Mais skæbne på Mars: Filmes og sælgesDanske Mais skæbne på Mars: Filmes og sælges

Finansieringen af Mars One-opsendelsen kommer for en stor del til at bestå af reklamekroner. Opsendelsen er planlagt til at blive verdens største og længst varende reality-program.

storybild

Danske Mai Kirketerp Madsen Ogasawara (tv) og den planlagte bebyggelse på Mars (th) som Mars One-organisationen forestiller sig den. (Billede: Facebook/Mars One)

Omkring 33 milliarder kroner – til at begynde med. Sådan lyder det foreløbige forsigtige bud på prisen for at komme i gang med Mars One-programmet – ifølge den holllandske erhvervsmand Bas Lansdorps beregninger.

Så mange danskere har søgt om at flytte til Mars
Så mange danskere har søgt om at flytte til Mars

Hensigten med Mars One er i 2024 at sende mennesker til Mars for at de kan leve og dø på planeten. Hvert andet år kommer en ny sending kolonister op.

Blandt de 1.058 udvalgte af over 200.000 ansøgere i kampen om at få fast bopæl på Mars er Mai Kirketerp Madsen Ogasawara fra Esbjerg.

Video: Disse fem danskere vil dø på Mars
Video: Disse fem danskere vil dø på Mars

Men for at få de økonomiske ender til at nå sammen, må danske Mai - i det tilfælde, at hun bliver endeligt udtaget til Mars-ekspeditionen – acceptere, at hun bliver en af verdens mest kendte realitystjerner.

Ud over en række private donationer til Mars One er reklameindtægter nemlig det, der skal holde bebyggelsen på Mars finansieret.

100.000 er klar til en-vejs tur til Mars
100.000 er klar til en-vejs tur til Mars

Det betyder, at hvert et sekund af turen og opholdet på Mars bliver filmet, sendt tilbage til Jorden og solgt som underholdning.

Stifteren af Mars One-organisationen Bas Landsdorp fremhæver olympiaderne som et eksempel på, at der er masser af penge i at lave noget, som hele verden har en interesse i at følge med i.

Rejs til Mars – og dø der
Rejs til Mars – og dø der

- Fire milliarder dollars (ca. 22 milliarder kroner, red.) i reklameomsætning over kun fire uger, blot fordi at verden ser med, siger han til Mashable.com med henvisning til OL.

Det er dog blevet vurderet, at Bas Landorps budget på omkring 33 milliarder kroner slet, slet ikke er penge nok. Alene et af de køretøjer, som Bas Landorp og Mars One-organisationen planlægger at sende til Mars vil ifølge den amerikanske rumorganisation NASA koste 2 milliarder dollars – omkring 11 milliarder kroner.

78.000 vil forlade Jorden for altid og bo på Mars
78.000 vil forlade Jorden for altid og bo på Mars

Derfor bliver det vurderet som tvivlsomt, om Mars One kan blive til noget – alene på grund af økonomien i projektet.

Mars One har dog fået støtte fra nogle af rumindustriens sværvægtere, såsom den amerikanske militærproducent Lockheed-Martin. ¨

Se danske Mais ansøgningsvideo til Mars One her:


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx