Af - 21/05-15 18:10

Politiet holder ekstra øje: Pas på dyre bøder til KarnevalPolitiet holder ekstra øje: Pas på dyre bøder til Karneval

På lørdag går mere end 50.000 festlige karnevalsdeltagere gennem Aalborgs gader - men festlighederne kan hurtigt tage en anden dyr drejning, hvis du ikke overholder tisse-reglerne.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Høj musik, udklædninger i alverdens farver og massevis af dansende unge - det er nok, hvad du forbinder med karneval. Men for politiet betyder karneval tis op ad husmure, i kældre og sågar i opgange - og det er altså ulovligt og udløser en dyr bøde.

Sidste år udskrev Nordjyllands politi ifølge vicepolitiinspektør Poul Severinsen hundredevis af bøder til unge mænd og kvinder, der tissede andre steder end de opstillede toiletter. Og tissetrængende gæster er et problem politiet har øget fokus på i år.

- Det er noget værre svineri. Det er i kældre og opgange - og der er ingen hæmninger. Det er noget vi har meget fokus på. Det er ikke i orden, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen til metroxpress.

Bøden for at urinere offentligt er 1500 kr.
Men udover deltagere som ikke kan holde sig, oplever politiet i det hele taget flere lovovertrædelser end normalt til karnevallet. For eksempel bruger folk også stjålne indkøbsvogne til at transportere sig selv eller sine drikkevarer - og i den grove ende forventer politiet desværre også en del voldssager.

Vicepolitiinspektøren har derfor en venlig opsang til de festglade unge, så alle kan få en god dag og undgå en dyr bøde:

- Jeg har det råd, at de skal opføre sig ordenligt og have en festlig dag uden ballade.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Hareides garanti: Denne hjemsendte...
bt.dk
Superglad og stolt: Her er Magnussens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx