Af - 08/09-15 14:02; Opdateret: 08/09-15 16:41

Øjenvidne om spyt mod flygtninge: - Jeg begyndte at grædeØjenvidne om spyt mod flygtninge: - Jeg begyndte at græde

Øjenvidne er ikke i tvivl: Mand spyttede på flygtninge og råbte ukvemsord. Manden benægter.

storybild

Øjenvidnet Lili Vilhelmsen (kvinden forrest i billedet) er ikke i tvivl om, at manden bag hende spyttede ned på flygtninge på vejen under dem. - Jeg var så forarget, at jeg begyndte at græde, siger hun til metroxpress. (Billede: Information)

I muslimsvin, rejs hjem!

Sådan råbte den mand, som angiveligt efterfulgte ordene ved at spytte efter de flygtninge, som i går gik under broen over Sydmotorvejen uden for Rødbyhavn.

Det fortæller øjenvidnet Lili Vilhelmsen, 66 år og aktivitetsleder i den lokale Røde Kors-butik i Rødby. Hun stod lige ved siden af manden på broen og ses forrest i det omdiskuterede billede.

Lili Vilhelmsen var taget ud til broen for at tage billeder til Røde Kors-bladet. Hun er 100 procent sikker på, at manden spyttede ned på flygtningene på motorvejen under broen.

Her er billedet, der lige nu får danskerne til at rase
Her er billedet, der lige nu får danskerne til at rase

- Det kan jeg love dig for, at jeg så. Jeg var så forarget, at jeg begyndte at græde. Han sagde: I muslimsvin rejs hjem, og så spyttede han på dem. Der var mine øjne fyldt med tårer, så kunne jeg ikke tage mere, siger hun og tilføjer:

- Han lavede en rigtig grønharker, og så siger konen til ham: 'Nu stopper du!'

- Det var alt, hvad jeg hørte. Så slukkede jeg min telefon og gik over til min bil og kørte videre. Sådan noget kunne jeg ikke have.

Billedet af manden på broen er siden mandag eftermiddag, hvor det blev taget af en fotograf fra avisen Information, blevet delt vidt og bredt på de sociale medier.

Over for BT benægter manden, at have spyttet ned på flygtningene.

- Jeg har ikke spyttet på dem. Nej, nej, siger han til BT og tilføjer:

- Og så er det et fandens svineri dernede jo. De (flygtningene, red.) var nede på Sleep Hotel (Stop'n Sleep Hotel i Rødby, red.), og da min kone og jeg var ude at cykle, fandt vi ikke mindre end tre håndklæder fra Sleep Hotel på vejen hjem, som de bare havde taget med dernede fra. Det er noget pokkers noget, alt det der.

Chefredaktør: Derfor viser vi billede af spyttende mand
Chefredaktør: Derfor viser vi billede af spyttende mand

Metroxpress har i dag talt med mandens kone. Hun bekræfter, at de begge var på broen, men hun benægter, at manden spyttede ned på flygtningene.

- Det kan jeg ikke tro. Der var ikke noget. Jeg har ikke set den der situation, du siger. Det kan jeg godt nok ikke bekræfte. Vi stod bare og kiggede på flygtninge, der kom. De sang slagsange og var glade.

Udskældt mand: Jeg har ikke spyttet på nogen
Udskældt mand: Jeg har ikke spyttet på nogen

Metroxpress har dagen igennem forsøgt at få en kommentar fra manden, og har lagt besked hos hans arbejdsgiver. Metroxpress kender mandens identitet, men har valgt at sløre billedet og holde hans navn tilbage på grund af omstændighederne i sagen, og fordi vi endnu ikke har haft mulighed for at få hans side af sagen.

Lili Vilhelmsen arbejder i disse dage sammen med sin mand, som er leder af den
lokale Røde Kors-afdeling i Rødby, og andre frivillige med at uddele mad og andre fornødenheder til de flygtninge, der er blevet indkvarteret i Rødby.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx