Af Redaktionen - 18/06-15 23:35; Opdateret: 19/06-15 08:55

Løkke: - Helle ringede til mig og sagde - du tager den herfraLøkke: - Helle ringede til mig og sagde - du tager den herfra

Danmarks næste statsminister hedder Lars Løkke Rasmussen og foran et storsmilende Venstre-publikum leverede han sejrstalen.

Bildstrecke im Grossformat »

Tre ugers meningsmålinger vidnede om dødt løb mellem rød og blå blok, og lige indtil valgstederne lukkede torsdag aften klokken 20.00, var de fleste i tvivl om, hvorvidt Danmarks næste statsminister skulle hedde Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen.

Men tvivlen og spændingen udeblev. Allerede efter at 20 procent af stemmerne var talt op, stod det mere eller mindre klart, at blå blok ville trække sig sejrsrigt ud af valget.

Tæt på klokken 01.30 fredag morgen - med 100 procent af stemmerne optalt - trådte en tilfreds - men også alvorlig - Løkke op på talerstolen foran et storsmilende Venstre-publikum på Christiansborg for at give sine mange partisoldater og kampagnehjælpere en stor tak.

- God aften alle sammen. For fire år siden afleverede vi nøglerne til statsministeriet tilbage. (...) Jeg sagde det dengang: De er kun til låns, sagde Lars Løkke Rasmussen efterfulgt af øredøvende Løkke-løkke-løkke-tilråb.

Herefter talte V-formanden om, hvilket Danmark venstre og blå blok ønsker sig, og hvordan de vil opnå det.

- Vi tager lederskabet på os. Jeg er fuld af energi. Energi til at skabe de resultater jeg ønsker, sagde Løkke.

- Men vi har været i modvind, og det har været op ad bakke, og det bærer jeg en del af skylden for, lød det fra Løkke.

- Sidst vil jeg gerne takke Kristian Jensen og Inger Støjberg. Vi har stået skulder ved skulder igennem de sidste tre uger, og det er jeg stolt af. Tak Kristian og tak Inger, sagde Løkke, hvorefter han takkede de andre partiledere fra blå blok.

Til sidst takkede Løkke den tidligere statsminister og efter i aften også tidligere S-formand:

- Helle ringede til mig for en time siden og sagde tillykke. Nu tager du den herfra, sagde Løkke.

Herefter takkede Lars Løkke sin familie, som han kaldte for Danmarks bedste, imens han lignede en mand, der var ved at knibe en tåre.

- Havde det ikke været for jer, havde jeg ikke stået op i dag og heller ikke stået heroppe i dag. Tak for det.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx