Af - 08/07-15 06:41

Hjem-IS plages af overfald, røverier og chikaneHjem-IS plages af overfald, røverier og chikane

Flere giver Hjem-IS fuck-fingeren, klager og dytter af dem. I enkelte ghettoer er man helt stoppet med at køre efter overfald. Folk med politi-baggrund ansættes nu som is-sælgere

storybild

Det er ikke blot glade ishungrende børn, der møder Hjem-IS sælgerne. Røverier, vold og chikane har tvunget firmaet ud af flere bydele og til at ansætte politifolk som sælgere. Arkivfoto. Personerne på billedet har intet med urolighederne at gøre. (Billede: Sørensen, Jesper Nørgaard)

Det er tilsyneladende ikke alle steder i landet, at Hjem-IS bilen med dens karakteristiske klokke bringer glæde.

- Vi oplever desværre, at der er nogle ghettoer, hvor vi må stoppe med at køre på grund af tyveri, chikane samt enkelte tilfælde med chauffører, der er blevet overfaldet, siger selskabets direktør Frank Waller til metroxpress og forklarer, at man møder mere sure mennesker i storbyerne end hidtil.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Den udvikling vi har oplevet er, at lunten er blevet kortere generelt. Hornet bliver brugt hurtigere, og fingeren bliver brugt hurtigere. Folk skriver klager såsom 'sluk nu den forbandede klokke'. Men helt ærligt, vi kommer med is, og du kan max blive generet to minutter hver 14 dag. Hvor slemt kan det være, siger han og understreger, at der heldigvis er langt flest glade kunder.

Liste: Her er sommerens nye is
Liste: Her er sommerens nye is

Frank Sørensen, der har ansvaret Hjem-IS i Aarhus og omegn, fortæller at man for fire-fem år siden helt stoppede med at køre i Gellerupparken.

- En af vores sælgere fik traumer efter at være blevet overfaldet derude. Derudover var der problemer med, at der kunne komme en helt flok og røve bilerne. Det er ikke mere end et par måneder siden at vi fik stjålet is, da vi kom lidt for tæt på Gellerup, siger han.

Ghetto-kort: Her er hver 10. unge beboer dømt
Ghetto-kort: Her er hver 10. unge beboer dømt

Samme oplevelser har Hjem-IS i København forklarer, administrativ medarbejder Nina Fisch.

Nu er der 31 ghetto-områder i Danmark
Nu er der 31 ghetto-områder i Danmark

- Vi er stoppet med at køre i Tingbjerg, fordi vi oplevede truende adfærd og vi havde en sælger, der blev overfaldet. Andre steder har vi af samme årsager ansat sælgere, som til dagligt arbejder som politifolk, mens vi også har ansat sælgere med anden etnisk baggrund, siger hun og forklarer at betjentene ikke går i uniform eller udfører politiopgaver, da Hjem-IS-tjansen er deres bijob.

I Odense springer man ruten i Vollsmose over de perioder, hvor der er ballade, oplyser selskabet.

​​​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx