Af - 20/07-14 08:18

Alle TDC-kunder i udlandet kan igen bruge mobilenAlle TDC-kunder i udlandet kan igen bruge mobilen

TDC-kunder i udlandet kan genstarte telefonen og dermed igen komme i kontakt med venner og familie.

storybild

TDC-kunder i udlandet kan genstarte telefonen og dermed igen komme i kontakt med venner og familie. (Billede: Polfoto)

Så er det igen muligt for de mange tusinde TDC-kunder, der opholder sig i udlandet, at sende sms-beskeder eller ringe fra deres mobiltelefon.

Søndag morgen er TDC's teknikere færdige i maskinrummet, og selskabets roamingtrafik er genetableret og stabiliseret, oplyser TDC.

TDC's mobilproblem er først løst søndag morgen
TDC's mobilproblem er først løst søndag morgen

- Det har taget længere tid, end vi havde håbet, og vi har trukket store veksler på vores kunders tålmodighed. Heldigvis har vi nu fået vores mange kunder i udlandet på mobilnettet igen, så de igen kan anvende deres mobil, siger koncerndirektør Peter Trier Schleidt, TDC Operations.

For TDC-kunder i udlandet, der fra fredag aften til søndag morgen ikke har kunnet bruge deres mobiltelefon, er det en god idé at slukke mobilen og tænde den igen, oplyser selskabet.

Det var en systemfejl, som skabte problemer for nogle af kunderne allerede fredag, og det udløste siden en prop i systemet, der altså til sidst brød helt sammen.

De første TDC-kunder i udlandet kan bruge mobilen igen
De første TDC-kunder i udlandet kan bruge mobilen igen

TDC til 250.000 danskere i udlandet: Find en mønttelefon
TDC til 250.000 danskere i udlandet: Find en mønttelefon

Fejlen opstod i det system, som registrerer, hvor kunderne befinder sig, og automatisk kobler dem på de lokale netværk i udlandet. Dermed kunne den kvarte million TDC-kunder, som opholder sig udlandet i øjeblikket, ikke bruge deres mobiltelefoner.

- Det er dybt beklageligt, at vi bliver ramt af denne type fejl på det tidspunkt af året, hvor der er flest danskere på ferie i udlandet, siger Peter Trier Schleidt.

Jeg er ked af, at vi har forstyrret ferien og givet anledning til uro blandt familie og venner, som ikke har kunnet komme i kontakt med hinanden, mens det har stået på, tilføjer han.

TDC valgte lørdag ved middagstid at lukke for al roaming i udlandet for at stabilisere driften. Herefter blev kunderne gradvist koblet på nettet igen land for land.

TDC-problemer i udlandet: 250.000 kan ikke ringe hjem
TDC-problemer i udlandet: 250.000 kan ikke ringe hjem

Trafikken til og fra Tyrkiet blev som det sidste land åbnet kort før klokken seks søndag morgen.

Hos TDC vil man nu sørge for, at fejlen ikke gentager sig.

- Der forestår nu et stort arbejde for os med at kortlægge præcist, hvad der forårsagede nedbruddet. Vi skal have det grundigt undersøgt sammen med vores leverandører. Vi vil gøres vores bedste for at undgå lignende fejl fremover, siger Peter Trier Schleidt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx