25/08-14 17:53

Bombetrussel spærrer det centrale Odense i timevisBombetrussel spærrer det centrale Odense i timevis

Flere bygninger måtte evakueres midt i Odense, da en bombetrussel blev fundet i en printer i et jobcenter.

Flere ejendomme midt i Odense blev mandag eftermiddag evakueret på grund af en bombetrussel. Afspærringerne blev fjernet ved 17-tiden, da der ikke er fundet sprængstoffer på stedet.

- Vi har ikke fundet noget, og nu går vi i gang med at efterforske, hvem der står bag truslen, siger vagtchef Mie Brøchner, Fyns Politi, til Ritzau.

Jobcenter i Odense er ramt af bombetrussel
Jobcenter i Odense er ramt af bombetrussel

Bombetruslen var rettet mod jobcentret i Vindegade, og de omkring 60 medarbejdere, der var på arbejde i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen måtte i al hast forlade bygningen.

Brandvæsnet rykkede ud med flere køretøjer, og også politiet var talstærkt til stede, mens hærens sprængstofeksperter fra specialenheden EOD og bombehunde undersøgte bygningerne for at finde en eventuel sprængfarlig bombe.

Truslen blev modtaget klokken 13.25, og politiet afspærrede adskillige gader i det centrale Odense.

Mand anholdt for bombetrusler mod Lalandia
Mand anholdt for bombetrusler mod Lalandia

Togene holdt stille: Lagde bombetrussel på stationen
Togene holdt stille: Lagde bombetrussel på stationen

Halvanden time efter blev afspærringen udvidet, da jobcentret har yderligere en afdeling i området.

Kort efter klokken 16.30 kunne politiet meddele, at undersøgelsen af bygningerne var færdig, og at afspærringerne ville blive ophævet igen.

Politiet ønsker ikke at oplyse de nærmere omstændigheder om, hvordan truslen blev fremsat, eller om hvad efterforskningen vil koncentrere sig om.

Odense Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at bombetruslen blev fundet på et stykke papir i en printer på centret i Vindegade.

Ifølge fyens.dk fandt en medarbejder et stykke papir, hvor der stod "There will be a bomb at 2 o'clock" i en printer, som jobcentrets brugere også har adgang til.

Bombetrussel tvang fly til nødlanding: Mand pågrebet
Bombetrussel tvang fly til nødlanding: Mand pågrebet

Der blev oprettet et såkaldt evakueringscenter på det nærliggende gymnasium Odense Katedralskole. Midt på eftermiddagen kunne dette center imidlertid lukkes igen, da de evakuerede personer tog hjem.

Dennis Mølgaard Hansen, der er leder af arbejdsmarkedscentret, oplyser, at flere medarbejdere var rystede over at blive ramt af en bombetrussel på deres arbejde. De ansatte samles tirsdag morgen til en debriefing, så de kan få drøftet den voldsomme hændelse igennem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Tricktyvene er gået digitalt: Køber...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx