Af - 29/06-15 13:59

Fire meter langt baguette førte 25 mænd sammenFire meter langt baguette førte 25 mænd sammen

25 mænd ligger side om side i Camp Baguette. Fælles for dem alle er, at de er frankofile med stort F. I morgen fejrer de – lidt før tid – Bastilledag, hvor 'selveste' prinsgemalen kommer.

storybild

25 mand består Camp Baguette af. Lejren ligger i Vest og disker hele ugen op med et væld af franske fristelser. (Billede: MX)

25 friske fyre klædt i fransk fra top til tå. Baret på toppen, charmeklud om halsen og maritimt mønster på t-shirten.

Det er scenariet i Camp Baguette. C'est magnifique.

- Vi er faktisk to lejre, der er slået sammen i år, så vi er en masse, der ikke rigtig kender hinanden, siger 24-årige Nikolaj Hinrich, lejrens overbaguette.

Han fortæller, hvordan der de sidste tre år på Roskilde festival har været to lejre, der hed Camp Baguette, men at de i år har valgt at slå pjalterne sammen og i fællesskab lave én, stor lejr.

Camp O.P. får 7.000 uventede gæster i morgen
Camp O.P. får 7.000 uventede gæster i morgen

- Helt tilfældigt kom vi til at ligge over for hinanden for fire år siden, og det var her vi mødtes for første gang, og her vi fandt ud af, at vi havde en fælles passion for det franske. I år tænkte vi så, at det kunne være fedt med en stor lejr på kryds og tværs af hinanden, siger Nikolaj og fortæller, at det går helt gnidningsfrit de mange mænd imellem.

- Det skal det sgu også, når man har lavet et fire meter langt baguette sammen, siger han og henviser til tingen, der stolt hænger som en galionsfigur over lejrens indgang. Et baguette, der i øvrigt ikke er lavet af vand og mel, men af papmaché, hvorfor Nikolaj og de andre har vejrguderne med i deres aftenbøn, når de lægger sig til at sove om aftenen.

- Ja, hvis der kommer regn, bliver det sgu nok noget slattent.

Nikolaj Hinrich i fransk uniform:

Nikolaj og drengene i Camp Baguette har lagt mange timer i forberedelserne til dette års festival, og de har fået sammensat et program, der er klar til at underholde de mange andre festivalgæster, som også har hang til fransk kultur:

- I morgen klokken 16.00 fejrer vi for eksempel Bastilledag. Det sker oppe ved C-tårnet (i Vest, red.), hvor man kan komme op og få baguette med brie og et glas rødvin eller rosé, siger Nikolaj, inden han afbryder sig selv i ren begejstring over et andet tiltag, de har fundet på i anledningen af den franske nationaldag (som normalt falder den 14. juli, red.).

50.000 gæster trodser regnen ved Roskilde Festival
50.000 gæster trodser regnen ved Roskilde Festival

Roskilde Festival klar med eget Snapchat-filter
Roskilde Festival klar med eget Snapchat-filter

- Man kan få taget et billede sammen med Kong Henrik, som vi kalder ham, siger Nikolaj og henviser til en 1:1 figur af prinsgemalen.

- Det skal nok blive festligt med lidt billeder af ham, lover han og fortæller, at der derudover vil være mulighed for at male og lave andre franskinspirerede kunstprojekter.

Hjemløse-kampagne tager på Roskilde Festival
Hjemløse-kampagne tager på Roskilde Festival

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx