Eksperter: Millionrabat efter Eurovision er ulovligEksperter: Millionrabat efter Eurovision er ulovlig

Det pensions-ejede ejendomselskab Reda købte forbedringerne efter Eurovision til halv pris. Det er ifølge eksperter ulovlig statsstøtte.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Refshaleøens Ejendomsselskab, Reda, fik en millionrabat på de forbedringer, som Wonderful Copenhagen havde foretaget på deres B&W-haller i forbindelse med Eurovision. 


Det viser et notat, metroxpress har fået aktindsigt i hos Økonomi- og Indenrigsministeriet, der er ved at undersøge, om det var lovligt, at Københavns Kommune og Region Hovedstaden støttede DR’s Eurovision med op mod 100 millioner kroner.

Fire myndigheder undersøger Eurovision-skandalen
Fire myndigheder undersøger Eurovision-skandalen

Eurovision-selskab advaret om frivillige chauffører: Hyrede dem alligevel
Eurovision-selskab advaret om frivillige chauffører: Hyrede dem alligevel


Ifølge notatet udarbejdet af Region Hovedstaden betalte Reda kun 4.178.925 kroner for forbedringerne efter Eurovision, selv om Wonderful Copenhagens kostpris lød på 8.234.195 kroner.


Men den millionrabat er ulovlig statsstøtte, mener to eksperter i konkurrence- og statsret. Reda har nemlig underskrevet en garantiaftale, hvor de ‘uden beløbsbegrænsning’ skal betale underskud i forbindelse med de fysiske rammer ved Eurovision.

Derfor er det ulovlig statsstøtte, hvis de lader skattekroner betale halvdelen, mener de eksperter.


- Ejendomsselskabet har overtaget næsten nye forbedringer til halv pris, og man har dermed foræret dem værdier til over fire millioner. Sagsøger man ikke Reda for den garantiaftale, så har man jo brugt skattemidler på at betale et underskud efter Eurovision, som ellers skulle betales af ejendomsselskabet, siger Niels Rytter, der er tidligere kontorchef i Konkurrencestyrelsen i over 25 år.


Han bliver bakket op af ekspert i statsstøtte, seniorrådgiver Peter Vesterdorf fra advokatfirmaet Publicure:


LISTE: 18,64 grunde til at du skal elske '1864'
LISTE: 18,64 grunde til at du skal elske '1864'

Eurovision-selskab: DR mangler respekt for vores penge
Eurovision-selskab: DR mangler respekt for vores penge

- Jeg mener, at det er ulovlig statsstøtte, hvis man ikke betaler fuld pris, når der ligger sådan en garanti, siger han.


Ifølge Advokatfirmaet Lett, som Wonderful Copenhagen betalte over 1,8 millioner kroner for deres arbejde i forbindelse med Eurovision, var rabatten på 50 procent for forbedringerne dog helt i orden.

‘Reda har ved Advokatfirmaet Lett fået udarbejdet en udtalelse om spørgsmålet, der konkluderer, at den betaling Reda har ydet for forbedringerne modsvarer værdien for Reda af forbedringerne,’ lyder det fra Region Hovedstaden til Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Hverken Wonderful Copenhagen eller Reda har ønsket at kommentere sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Miss Danmark overrasker:...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Peter Schmeichel i modvind: Udbetaler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx