Af - 06/01-14 21:42; Opdateret: 07/01-14 08:04

Silas: Fitness dk gør mig utrygSilas: Fitness dk gør mig utryg

Fitness-gigant får harsk kritik, efter at flere hundrede Facebook-brugere har delt en historie om, hvordan en gruppe af kædens brugere har talt nedsættende om bøsser.

storybild

31-årige Silas Holst er blandt andet kendt for at have været danser i flere sæsoner af Vild med Dans. (Billede: Kristian Djurhuus (arkiv))

I starten af december besøgte 35-årige Nikolaj Vraa fra Storkøbenhavn sit lokale fitness dk-center. Det gør han stort set dagligt, men denne dag skete der noget usædvanligt:

En gruppe mænd i omklædningsrummet talte højlydt om, at homoseksuelle er 'klamme', og at en navngivet 'ulækker homo' havde fortjent de bank, han havde fået.

Fitnesscentre snyder nøgne kunder med falske kameraer
Fitnesscentre snyder nøgne kunder med falske kameraer

Nikolaj Vraa er selv homoseksuel og blev stødt over opførslen.

- Det er ikke sådan, at jeg regner med at blive slået ned, når jeg kommer ind af døren. Men når der står otte mennesker og er enige om, at en af mine venner har fortjent de bank, han har fået, så bliver man da lidt utryg, siger han til metroxpress.

Ansatte lader chefen blande sig i sundhed
Ansatte lader chefen blande sig i sundhed

Han forsøgte at klage til fitness dk, men følte ikke, at han blev taget seriøst. Derfor postede han sin oplevelse på Facebook, hvor mere end 200 brugere har delt opslaget. Samtidig har flere skrevet på fitness dk's egen Facebook-side – blandt andet den tidligere Vild med Dans-danser Silas Holst:

- Noget må der gøres, inden jeg ville føle mig tryg ved at sætte mine ben hos jer igen, skriver Holst, der også er homoseksuel.

Er Marie-Louise for fræk til fitness?
Er Marie-Louise for fræk til fitness?

Fitness dk 'beklager den konkrete oplevelse' og tager afstand fra nedladende tale, men der er ingen grund til at føle sig utryg, mener markedschef Marianne Frandsen:

- Der er ikke nogen, der er blevet truet i vores centre. Hvis man føler sig utryg, kan man altid rette henvendelse til personalet, siger hun til metroxpress og understreger, at fitness dk har plads til alle, uanset køn, race og seksuel orientering.

Fitness-kæden går ikke videre med sagen, fordi de medlemmer, der ifølge Nikolaj Vraa har talt nedsættende om homoseksuelle, afviser at samtalen er forløbet, som han beskriver.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx