Af - 15/04-15 13:08; Opdateret: 15/04-15 13:25

14-årige Tefik sendes til Kosovo i morgen: - Vi har ingenting dernede14-årige Tefik sendes til Kosovo i morgen: - Vi har ingenting dernede

Den 14-årige dreng og hans familie har hverken familie eller bolig i balkanlandet.

Bildstrecke im Grossformat »
Eleverne fra Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser demonstrerede i dag for at støtte Tefik i kampen om at få opholdstilladelse i Danmark. De mange elever forsøger at forhindre, at Tefik og familien bliver udvist til Kosovo. Tefik Dujal har boet i Danmark i fire år, og han vil ikke tilbage til Kosovo, hvor han ingen venner eller omgangskreds har. 'Tefik skal blive!' står der på et af de mange bannere, der støtter den 14-årige dreng. Eleverne viser deres frustration - og mange havde skilte med budskaber, der især er henvendt til Udlændingenævnet. Tefiks liv er i DK! Klassekammeraterne er ikke i tvivl - udvisningen skal stoppes. 'Tefik har kun gået i skole her i Danmark' - han kender altså intet til at gå i skole i Kosovo, hvor han efter planen skal udvises til med sin far og mor på torsdag. 'Vi kan ikke undvære Tefik' siger eleverne, og tiden må vise, om de kan forhindre udvisningen med lidt advokathjælp. En elev fra skolen har skrevet Tefik i panden og et hashtag #keep, der henviser til at Tefik skal blive i Danmark. Der var bred opbakning ved demonstrationen. Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Tefik lader til at nyde den store støtte, som han og familien har fået. Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' En elev har et foto af Tefik, hvor der står 'I am Tefik'. Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde tirsdag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark' Demonstrationen ved sin ende.

- Vi har ingenting i Kosovo – intet hus og ingen familiemedlemmer. Vi har slet ikke noget.

Sådan lyder det fra Tefik Dulaj, som er tydeligt påvirket af hele situationen omkring, at han i morgen torsdag smides ud af Danmark sammen med sin familie, til metroxpress.

Det chokerende brev, som fortæller, at de skal udvises til hjemlandet Kosovo, fik familien torsdag i sidste uge af deres advokat. Dermed har de kun fået otte dage til at forbedrede sig på den noget rystende besked.

Skoleleder om udvist 14-årig: - Tefik er vellidt og velintegreret
Skoleleder om udvist 14-årig: - Tefik er vellidt og velintegreret

- Jeg har det rigtig skidt med det. Jeg ved ikke, hvad der skal ske, og mine forældre er slet ikke glade for det, siger Tefik Dulaj, der kom til Danmark, da han er 11 fra Kosovo med sin familie, og fortsætter:

- Jeg frygter allermest, at jeg ikke kan få en uddannelse eller gå i skole, når vi ikke har noget at komme ned til. Og de ting, vi har her i Danmark, hvor skal vi stille dem henne. Det er noget skidt.


Se videoen med støtte til Tefik og hans familie.

Derfor er støtten fra vennerne på Isefjordskolen i Holbæk og deres forældre noget, der trods alt kan få smilet frem hos den 14-årige knægt, selvom det er bekymrende situation, han og familien står i:

- Danmark er det eneste land, jeg vil blive i. Det er her, jeg har mine kammerater og skole. Deres opbakning betyder derfor rigtig meget for mig, og jeg er meget taknemmelig for det. Jeg vil ikke forlade mine klassekammerater.

14-årig Tefik bliver smidt ud af landet torsdag: - Jeg føler mig meget dansk
14-årig Tefik bliver smidt ud af landet torsdag: - Jeg føler mig meget dansk

- Mine klassekammerater betyder nemlig så meget for mig, at jeg føler, de er en del af min familie. De er ligesom mine brødre og søstre, fortæller Tefik Dulaj.

Han giver samtidig udtryk for, at han ikke tænker over, at i morgen måske kan blive den sidste for familien Dulaj i Danmark.

- Jeg aner faktisk ikke, hvornår jeg skal af sted i morgen, hvis jeg skal af sted. Det er jo kun måske, at der kommer nogen og henter os i morgen, siger den 14-årige dreng.

Isefjordskolens 7. 8. og 9. klasser nedlagde idag undervisningen. Budskabet var klart - 'Tefik skal blive i Danmark'

Posted by Tefik skal blive i Danmark on 14. april 2015

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx