Af - 22/05-15 11:19; Opdateret: 22/05-15 12:52

Fitness og dans tjekkes for konkurrencesnydFitness og dans tjekkes for konkurrencesnyd

Landets 500 fitnesscentre og danseskoler raser over, at idrætsforeninger nu også tilbyder fitness. Konkurrencestyrelsen har indledt undersøgelse.

storybild

Styrelse undersøger nu om, der sker konkurrencesnyd i fitnessbranchen (Billede: Polfoto)

Landets idrætsforening råder nu over 120 fitnesscentre og mange tilbyder sportsdans. De har fået landets knap 500 private fitnesscentre og 74 danseskoler til at rase om unfair konkurrence.

Idrætsforeningerne modtager årligt en milliard i tipsmidler, kan få rentefrie lån og er fritaget for en række afgifter.

Nu har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påbegyndt en indledende undersøgelse af om sportsklubbernes centre bryder reglerne. Kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Søren Bo Rasmussen skriver:

- Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har bedt Copenhagen Economics undersøge omfanget af støtte til foreninger gennem tipsmidler og folkeoplysningsmidler, siger han.

Både formanden for danseskolerne og direktøren for brancheforeningen for fitnesscentre fortæller, at de i årevis har råbt op om den unfair konkurrence.

'Direktør Ruben Lundtoft fra Foreningsfitness, der samler de 120 fitnesscentre ejet af sportklubber, kalder sig en “dråbe i havet i forhold til Fitness World.”

- Der er ikke gjort noget ulovligt fra de foreningsejede fitnesscentre, siger han.​

Rettelse:
I dagens avis bringer metroxpress et forkert citat fra kontorchef Søren Bo Rasmussen i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Her fremgår det, at fitnesscentre og danseskolerne i årevis har følt sig udsat for unfair konkurrence. Det er en fejl. Denne oplysning kommer fra centrene og danseskolerne. Metroxpress beklager fejlen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx