Af Jeppe Pedersen - 08/12-17 13:26

Dansk millionær rystet: Fortryder tilbud om julehjælp på FacebookDansk millionær rystet: Fortryder tilbud om julehjælp på Facebook

Den danske mangemillionær og Telmore-stifter Frank Rasmussen fortryder nu, at han valgte at give julehjælp til 10 nødstedte danskere gennem Facebook.

storybild

Telmore-stifteren Frank Rasmussen ville hjælpe enlige forsørgerer - nu er han blevet begravet i råb om hjælp. (Billede: Christian Liliendahl)

Dels fordi han har modtaget en masse negative kommentarer om, at han måtte have skjulte motiver, og dels fordi han har skullet sige nej til så mange danskere med tragiske og rørende historier.

»En af fejlene, jeg begik, var, at nu hvor jeg har lavet 10 valg, har jeg samtidig lavet 400 fravalg. Og det er hårdt,« siger han og fortsætter:

»Hvordan vælger man mellem én, der har et kræftsygt barn, og én, der har mistet sin mand. Det er umuligt. Det er en kattepine, jeg ikke havde forestillet mig, jeg skulle komme i,« siger Frank Rasmussen, der påpeger, at han skulle have valgt at donere pengene til en organisation i stedet, der er langt bedre til at håndtere julehjælp.

Telmore-stifteren havde oprindeligt lavet et opslag på Facebook, hvor han ville give 2.500 kr. til fire familier. Men efter han havde modtaget de første 100 beskeder om hjælp, ændrede han det til 10 personer, der fik 1.000 kr. hver. Men det var næsten umuligt at vælge hvilke 10, siger han.

Der var dog én historie, der rørte ham særligt meget.

»Det, der rørte mig mest, var en kvinde, der sagde, at hun egentlig ikke manglede noget, men de havde heller ikke noget. Hun mistede sin mand i en trafikulykke for en måned siden. Og hun havde ikke råd til en begravelse. Nu stod børnene uden far og uden jul, da der ikke var penge. Det rørte mig. Det var ikke rart at læse. Og det har været hårdt at sidde at læse hundredvis af elendigheder,« siger han.

Frank Rasmussen, der i 2006 ifølge Computer World var god for 150 millioner kroner, har fået åbnet øjnene for, hvor mange danskere der egentlig har det hårdt.

»Når man læser folks historier, er det flovt, at vi som samfund snakker om topskattelettelser og har nedsat afgiften på dyre biler. Man kan ikke lade være med at tænke over, hvad det er for en økonomisk fordeling, vi har i Danmark,« siger han.

Selv om Frank Rasmussen har modtaget en masse glade henvendelser fra folk, har han også modtaget kritik.

»Der er flere, der tænker, at jeg har skjulte motiver med det. Det har jeg ikke. Men det er nok en typisk dansk mentalitet. Det er også en af grundene til, at jeg ikke skulle have gjort det igennem Facebook. Der er kommet for meget fokus på mig i forhold til dem, jeg gerne vil hjælpe,« siger han.

Den danske millionær håber, at flere vil hjælpe nødstedte i julen. Han råder dog til, at hvis man gerne vil donere penge, skal det gøres gennem en organisation og ikke privat.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forfatter fik et chok: Havde...
bt.dk
Han står bag USA's mest omtalte bog:...
bt.dk
'Kvindelige actionhelte sparker røv':...
bt.dk
Ikonisk dansk band leverede kongelig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx