Af Ritzau - 22/01-14 09:11; Opdateret: 22/01-14 09:46

DF og EL garanterer brug af gemt trafikmilliardDF og EL garanterer brug af gemt trafikmilliard

Milliardpulje til kollektiv trafik skal nok komme trafikanterne til gode, selvom 2013-pengene ikke blev brugt.

Der er på ingen måde tale om, at regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten negligerer den kollektive trafik, når partierne ikke fuldt ud har udnyttet en pulje på én milliard kroner til forbedringer af den kollektive trafik - blandt andet i forhold til billigere billetter.

Både Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, og Enhedslistens ditto, Henning Hyllested, garanterer, at den ubrugte sum på 556 millioner kroner nok skal blive brugt på sigt - i efteråret har man blot haft fokus på at lande gigantaftalen om togfonden.

- Det er klart, at der kan være forskydninger i forhold til at bruge pengene i et bestemt år. Men det er jo så glædeligt, og det betyder bare, at vi kan gøre en ekstra indsats i året efter.

- Pengene skal nok blive brugt på kollektiv trafik. Det kan jeg godt garantere, siger Kim Christiansen.

Han forklarer, at en af grundene til, at pengene står ubrugt hen, skyldes, at der er tale om "flydende ordninger". Eksempelvis har man sat penge af til at sænke billetpriser i døde perioder, og der afhænger udbetalingen så af, hvor mange der har brugt det.

Ifølge Henning Hyllested er en anden forklaring, at nogle af aftalerne - eksempelvis til indkøb af materiel - først kan endeligt udmøntes i de kommende år, hvor pengene så skal bruges.

- Jeg har lært, at det mange gange tager tid at rulle det her ud. Vi ignorerer bestemt ikke den kollektive trafik. Pengene er ikke spildt, og vi skal nok komme til at få dem brugt, lover han.

Puljen på én milliard blev til i 2012, da regeringen måtte skrotte den københavnske betalingsring. Af puljen er halvdelen øremærket billigere bus- og togbilletter, mens den anden halvdel er afsat til forbedringer af det materiel, de rejsende lader sig transportere med.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx