Af - 19/01-15 07:38; Opdateret: 19/01-15 09:25

Nye bandemedlemmer presser prisen på inkassovold i bundNye bandemedlemmer presser prisen på inkassovold i bund

Antallet af rocker - og bandemedlemmer er steget siden 2008 ifølge rigspolitiet og det giver et mere råt miljø end tidligere

storybild

Michael Green, eksrocker og talsmand for Tidligere Bandemedlemmer Scandinavia. (Billede: Polfoto)

Siden 2008 er antallet af rocker- og bandemedlemmer ifølge Rigspolitiet næsten fordoblet i Danmark.

Stigningen har gjort miljøet hårdere, og vil man eksempelvis have hjælp til at inddrive en gæld, er prisen for, hvad det koster at bestille et voldeligt inkassobesøg i bandemiljøet, presset i bund. Det fortæller personer med indsigt i bandelivet til metroxpress.

Avis: Bander fungerer som Sharia-tæskehold i danske boligområder
Avis: Bander fungerer som Sharia-tæskehold i danske boligområder

-Der er ingen dagspris på et overfald. Men vi hører historier fra folk, der har gjort ubehagelige ting for 5.000 kroner. Og det er jo helt sygt, siger Michael Green, eksrocker og talsmand for Tidligere Bandemedlemmer Scandinavia.

Han bakkes op af Poul Kellberg, leder af Comeback, der tilbyder veje ud af bandemiljøet:

-Når man lever i de miljøer, så foregår det med garanti. Hvis nogle skylder penge, går du ikke til en advokat. Folk, der ikke har nogen penge, er desperate, og de er sandsynligvis klar til at gøre dumme ting, siger han.

Fængsler adskiller ikke længere stridende bander
Fængsler adskiller ikke længere stridende bander

Søren Lerche, mentor for tidligere bandemedlemmer, fortæller, at der er sket en radikalisering, hvor især unge er villige til at gå langt for at tjene penge.

»Der er kommet flere gadebander herhjemme, og de er blevet mere toneangivende. De er mere risikovillige og tænker ikke så meget over de konsekvenser, der kan være forbundet med den kriminalitet, de begår,« siger han.

Hos Københavns Politi kender man til få ulovlige inkassobesøg om året, men erkender, at der sandsynligvis gemmer sig et stort mørketal.

Mange bandemedlemmer gider ikke statens exit-hjælp
Mange bandemedlemmer gider ikke statens exit-hjælp

-Bandegrupperingerne forsøger at skaffe nogle penge de steder, hvor de kan, så der er ingen tvivl om, at de også bruger den her metode, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen, afdelingen for organiseret kriminalitet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx