Af - 24/11-16 10:58

Charlottes afdøde bror bliver misbrugt på TinderCharlottes afdøde bror bliver misbrugt på Tinder

Hun har forgæves forsøgt at få misbruget stoppet.

storybild

Charlotte Drues bror døde i en trafikulykke i 2002. Nu 'lever' han så at sige på dating-sitet Tinder. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Selv om René Drue omkom i en trafikulykke i 2002, lever han, eller i det mindste et billede af ham, i bedste velgående på dating-sitet Tinder, hvor en profil med navnet Jens bruger et billede af den afdøde som blikfang for potentielle dates.

Nyt Tinder-tiltag: Nu kan du date andet end mænd og kvinder
Nyt Tinder-tiltag: Nu kan du date andet end mænd og kvinder

- Jeg har flere gange forsøgt at kontakte den person, som bruger billedet, men har aldrig fået svar, siger en frustreret Charlotte Drue til Frederiksborg Amts Avis.
Ifølge persondataloven er det ikke ulovligt at bruge andres billeder, når man som Charlotte Drue selv har lagt det på nettet, men det ændrer ikke ved, at mange danskere finder det krænkende, når det sker.

På denne dag dater flest  danskere over nettet
På denne dag dater flest danskere over nettet

Ifølge forsikringsselskabet Tryg, der tilbyder kunder hjælp i situationer, hvor deres identitet eller personlige billeder er blevet misbrugt på nettet, har hver ottende dansker mellem 18-25 år oplevet en grad af identitetsmisbrug. Man oplever desuden, at flere og flere kunder henvender sig for få at hjælp, oplyser Frederik Sjørslev Søgaard, direktør for pris og produktudvikling i Tryg.

TINDER-TIRSDAG: Her er 10 særlige scoringsforsøg på Tinder
TINDER-TIRSDAG: Her er 10 særlige scoringsforsøg på Tinder

Det er dog utopi at tro, at denne form for digital misbrug kan bekæmpes, mener ekspert i sociale medier og internetadfærd, Thomas Bigum.

- Teknologien er så fremskreden, at det kun kræver et højreklik på en mus og en flosset moral at misbruge andres billeder. Det eneste, man reelt kan gøre, er ikke at have billeder på sin profil, men det er jo heller ikke hensigtsmæssigt, siger han til avisen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx