Af Ritzau - 08/11-16 16:52; Opdateret: 08/11-16 17:22

Medie: Redningsfond til landmænd halveres til en milliardMedie: Redningsfond til landmænd halveres til en milliard

En længe ventet hjælp til trængte danske landmænd bliver mindre end ventet, erfarer Finans.dk.

storybild

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterer onsdag en ny redningsfond, der skal hjælpe forgældede landmænd. Fonden bliver halveret fra de planlagte to milliarder kroner, efterser Finans.dk. (Billede: Free/Pressefoto, Erhvervsministeriet.)

Regeringen stillede oprindeligt forgældede landmænd i udsigt at få adgang til to milliarder kroner til nye investeringer.

Men den varslede redningsfond til landbruget halveres til en milliard kroner. Det erfarer Finans.dk.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterer onsdag redningsfonden.

Det er staten og pensionssektoren, der hver tilfører fonden en halv milliard kroner. Oprindeligt var planen, at pensionssektoren skulle have bidraget med 1,5 milliarder kroner, skriver Finans.dk.

Landbrugets redningsfond blev født kort før folketingsvalget i juni 2015 med bankerne og landbruget som medunderskrivere.

Dengang var Venstre stærkt kritisk over for fonden, som blev kaldt "et lille miniskridt" i forhold til landbrugets behov.

Men Kort efter valget meddelte Troels Lund Poulsen, at han ville videreføre planerne om en to milliarder kroner stor redningsfond.

Lars Løkke Rasmussen (V) sagde som nytiltrådt statsminister, at fonden ikke kan stå alene, og at krisen i dansk landbrug stikker dybere end de finansieringsproblemer, fonden skal forsøge at afhjælpe.

Redningsfonden skal stille ansvarlig kapital til rådighed til landmænd, der har rentable bedrifter, men som er så forgældede, at de ikke kan få lov til at låne i banken.

Ifølge Finans.dk bliver der tale om, at lånene splittes i to, så staten løber den højeste risiko og tager de første tab, hvis noget går galt. Det skal gøre det mere attraktivt for pensionssektoren at stille med kapital.

Som udgangspunkt er der tale om en ordning med lån. Men redningsfonden åbner for, at den på et senere tidspunkt kan konverteres til ejerandele, skriver Finans.dk.

Troels Lund Poulsen har ikke nogen kommentar, før han onsdag præsenterer redningsfonden, oplyser ministeriet til Finans.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx