Af - 16/01-15 08:31

NY MÅLING: Så bange er vi for terror i DanmarkNY MÅLING: Så bange er vi for terror i Danmark

Knap hver anden dansker frygter nu, at der kommer et terrorangreb i Danmark. Hver tredje tror, det sker allerede i år.

storybild

Det er ikke alle, der siger 'Je suis Charlie'. Her forbander en forsamling i Pakistan det franske satiremagasin, efter det blev udsat for et blodigt terrorangreb, som kostede 12 mennesker livet. (Billede: polfoto)

Terrorangrebene mod Charlie Hebdo og det jødiske supermarked i Paris får danskernes terrorfrygt til at eksplodere. Nu frygter knap hver anden dansker – helt præcis 45 procent - at der på et tidspunkt kommer et terrorangreb i Danmark, og hver tredje tror, at degt sker i år. Det viser en måling, som YouGov har fortaaget for metroxpress.

Bin Ladens afløser gav ordren til Charlie Hebdo-angreb
Bin Ladens afløser gav ordren til Charlie Hebdo-angreb

Dermed er danskerne terrorfrygt fordoblet siden februar 2014, hvor 21 procent af danskerne frygtede et terrorangreb i Danmark, og i april 2013 var det kun 18 procent, der troede, at der ville komme et eller terrorangreb i Danmark det år.

Men terrorangrebet mod Charlie Hebdo har ikke i sig selv øget terrortruslen mod Danmark, lyder vurderingen fra terrorforsker Lars Erslev Andersen, DIIS.

- Men det kan den gå hen og blive, hvis danske medier optrapper ved at publicere nye tegninger for at manifestere ytringsfriheden. Det kan opildne jihadister, siger han og tilføjer, at truslen generelt er større i dag, end den var for et år siden, fordi Danmark har genoptaget krigen mod terror ved at gå med i den koalition, som bekæmper Islamisk Stat:

Charlie Hebdo-stab: Forsiden er i vores ånd
Charlie Hebdo-stab: Forsiden er i vores ånd

- Det øger risikoen for, at der er nogen, der svarer igen. Det har vi set i Australien, Canada, Algeriet og Saudi Arabien.

Tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen opfordrer danskerne til at leve deres liv, som de plejer.

- Det ville være mærkeligt, hvis ikke terrorfrygten var steget, for mediedækningen har været massiv. Men risikoen for, at man bliver offer for et terrorangreb i Danmark er mikroskopisk. Det er langt farligere at bevæge sig ud i trafikken. Heldigvis viser erfaringerne fra tidligere terrorangreb, at danskernes frygt hurtigt fortager sig, siger han.

Ansat overlevede Hebdo-massakren: Derfor blev jeg skånet
Ansat overlevede Hebdo-massakren: Derfor blev jeg skånet

PET udtaler, at terrortruslen mod Danmark efter angrebet på Charlie Hebdo er uændret, men 'fortsat er alvorlig'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx