Af - 15/02-14 13:33

Jim Lyngvild: Jeg har opdaget en mulig kunstskat til 170 millionerJim Lyngvild: Jeg har opdaget en mulig kunstskat til 170 millioner

To malerier har hængt i en lejlighed i Assens i knap 100 år uden at tiltrække synderlig opmærksomhed. Men det var indtil Jim Lyngvild blev nysgerrig.

storybild

Her ses Jim Lyngvild sammen med Ena Nørgaard, formand for kultur- og fritidsudvalget i Assens Kommune, med de to Canaletto-malerier. (Billede: Facebook)

Han er kendt som modediktator, men nu er han rodet ind i et kunsteventyr, som nærmest minder om noget fra en Indiana Jones-film. Lige lidt forhistorie:

Jim Lyngvild forsvarer Rode: Han er da smoking hot
Jim Lyngvild forsvarer Rode: Han er da smoking hot

I 1925 købte Frederik Ernst, en yderst velhavende sølvvarefabrikant, to malerier i Paris af den italienske 1700-tals-maler Canaletto(1697-1768), og bragte dem hjem til sin lejlighed i Assens på Fyn.

Årets julegaveidé? Få Jim Lyngvild som action-figur
Årets julegaveidé? Få Jim Lyngvild som action-figur

Da Frederik Ernst døde i 1976 overgik de til en fond, som siden da har holdt hans lejlighed og anseelige kunstsamling åben for offentligheden. Men ingen havde dog tænkt over hvad disse to malerier kunne være værd. Efter at Jim Lyngvild, som selv har bopæl på Fyn, besøgte lejligheden, blev han nysgerrig.

Kunstskat for milliarder fundet i Tyskland
Kunstskat for milliarder fundet i Tyskland

- Så gik jeg hjem og googlede Canaletto og fandt ud af, at der i 2005 blev solgt to Canaletto-malerier på Sotheby's for 18.6 millioner pund, lige knap 170 millioner kroner(som også er rekordpris, red.). Og så ringede jeg til museet som bestyrer lejligheden og samlingen, og så fik vi sat den helt store operation i gang med at få fjernet malerierne og placeret dem et sikkert sted, fortæller Jim Lyngvild til Metroxpress.

Ny teaterchef: Ja tak til elitær kunst.
Ny teaterchef: Ja tak til elitær kunst.

Jim Lyngvild understreger, at det er et rent tilfælde, at han er involveret i projektet, og han glæder sig over, at det kan komme til at sætte Assens på landkortet.

- Det er et rent tilfælde, at jeg er med, det er kun fordi, jeg er så pisse-nysgerrig af natur. Men det her handler jo ikke om mig, det er et scoop for Assens. Jeg er allerede blevet kimet ned af forskellige store institutioner, som vil lave særudstillinger bare med de her to malerier. Men mit liv er ren Indiana Jones for tiden, det er så sindsygt! siger Jim Lyngvild.

Nyt hospital får kunst for 40 millioner
Nyt hospital får kunst for 40 millioner

- Tænk, at der har hængt så stor kunst i en lejlighed på hovedgaden i Assens! Slutter Jim Lyngvild.

Canaletto-malerier sælges oftest på auktioner i par, og nu skal en vurdering afsløre, hvor meget de er værd. Dog er der ingen planer om at sælge dem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drukneulykke ved Rødvig Stevns: Én...
bt.dk
Spækhuggere set ved dansk havn: 'Det...
bt.dk
Efter stor turneringssejr: Danske...
bt.dk
Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx