18/04-14 12:24

Ekspert: Bendtsen kører på frygtEkspert: Bendtsen kører på frygt

Der er flere problematiske detaljer i kampagnen, hvor den konservative EU-kandidat advarer husejere mod østeuropæiske indbrudstyve

storybild

Bendt Bendtsen forsøger at vække vælgernes frygt, siger retoriker. (Billede: Privatfoto)

Det er godt tænkt, men med flere problematiske punkter i udførelsen, når den konservative EU-politiker og tidligere partiformand sender breve til husejere om risikoen for indbrud udført af østeuropæiske kriminelle.

Det vurderer lektor i retorik Jonas Gabrielsen fra RUC.

- Han kører på frygt. Og man har altid vidst, at frygt virker godt til at overtale folk, siger han.

Tidligere minister: Østeuropæiske tyve truer dit hjem
Tidligere minister: Østeuropæiske tyve truer dit hjem

Det er der ikke nødvendigvis noget galt i, understreger Jonas Gabrielsen. Samtidig roser han Bendt Bendtsen for at forsøge at knytte EU-parlamentsvalget til den enkelte borgers hverdag i brevet, hvor politikeren også fortæller om sin egen utryghed.

Det kan dog give bagslag, hvis folk oplever sammenkædningen af EU-valget og frygten for indbrud som ”påklistret”, mener retorikeren: Og så bevæger Bendt Bendtsen sig ud på mere usikker grund, når han antyder, at østeuropæiske kriminelle udgør et særligt problem, som EU kan løse:

- Det bliver en kende problematisk, når han antyder så hårdt, at det er østeuropæere, der er problemet, og at man derfor skal stemme på ham, så EU kan gøre noget ved det, siger Jonas Gabrielsen.

K: EU skal ikke forhindre forsvar mod pædofile
K: EU skal ikke forhindre forsvar mod pædofile

Blandt andet får Bendt Bendtsen ikke godtgjort, at østeuropæere udgør et særligt problem, og det er også tvivlsomt, om EU har løsningen, påpeger han:

- Forsimpling bliver også brugt som et greb her, og man kan diskutere, om det er en hel redelig argumentation, siger Jonas Gabrielsen:

- Det kan godt være, at man kan finde belæg for, at østeuropæere begår flere indbrud. Men at EU har løsningen, og at den består af hårdere straffe, er mere diskutabelt. Og det kunne være interessant at høre baggrunden for argumenterne, siger han.

Rumænsk fange efter 24 indbrud: Danske fængsler er ren luksus
Rumænsk fange efter 24 indbrud: Danske fængsler er ren luksus

metroxpress forsøger at få en kommentar fra Bendt Bendtsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx