02/08-17 11:25; Opdateret: 02/08-17 14:07

Sigtelse: Dansk kvinde rejste til Syrien for at kæmpe for ISSigtelse: Dansk kvinde rejste til Syrien for at kæmpe for IS

En dansk statsborger er sigtet for at tilslutte sig IS samt hjælpe en anden til at gøre det samme.

storybild

Glostrup. Politiet har sigtet en 19-årig kvinde for at lade sig hverve til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat i Syrien og for at tilskynde andre til at gøre det samme.

Det er kommet frem under et grundlovsforhør i Retten i Glostrup onsdag eftermiddag, hvor kvinden blev fremstillet in absentia. Det betyder, at hun ikke selv er til stede.

Ifølge sigtelsen rejste kvinden, som er dansk statsborger, til Tyrkiet 16. juni sidste år. Derefter rejste hun ind i Syrien, hvor hun tilsluttede sig Islamisk Stat.

Anklager Bo Bjerregaard oplyser, at hun stadigvæk befinder sig i udlandet.

Hun er også sigtet for at tilskynde en anden kvinde, som ifølge DR Nyheder er en nær slægtning, til at lade sig hverve af den ekstremistiske gruppe. Hun hjalp hende med at planlægge rejsen til Syrien, lyder det i sigtelsen.

Det lykkedes dog ikke den anden kvinde at rejse til Syrien, fordi hendes forældre havde taget hendes pas.

Den sigtedes forsvarer siger under grundlovsforhøret, at hun nægter sig skyldig. Forhøret er blevet holdt for lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning.

Kvinden er blevet varetægtsfængslet in absentia.

Anklager Bo Bjerregaard kan efter grundlovsforhøret ikke oplyse, om politiet nu vil udstede en international arrestordre.

Der er i forvejen en del personer, der i øjeblikket siddet varetægtsfængslet ved Københavns Vestegns Politi for lignende forseelser.

Blandt andet er tre andre også sigtet for at lade sig hverve til terrorisme.

I et andet sagskompleks blev seks unge mænd i april tiltalt for at kæmpe for Islamisk Stat i Syrien. De blev anholdt i 2016.

Helt konkret er mændene anklaget for at lade sig hverve til en terrororganisation og for at have trænet til terror.

De danske myndigheder blev kontaktet af det amerikanske efterretningsvæsen, fordi amerikanerne var kommet i besiddelse af et medlemskartotek fra Islamisk Stat.

Hvorvidt det også er tilfældet med kvinden, der onsdag blev fremstillet i Glostrup, vides ikke.

Center for Terroranalyse vurderede i juli i Politiken, at det samlede antal af danske personer, der er rejst til Syrien og Irak siden 2012, kan være højere end de 145, som det blev anslået i en analyse i februar.

En enkelt person - dansktyrkeren Enes Cifti, der var pizzabager i Ishøj - er blevet dømt for at have ladet sig hverve af Islamisk Stat i Syrien.

Østre Landsret har straffet ham med fængsel i seks år. Om han også skal miste sit danske statsborgerskab, er op til Højesteret at beslutte.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Danske universiteter mål for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx