Af Ritzau - 15/03-17 13:40; Opdateret: 15/03-17 14:10

Tiltalt for tredobbelt drab: Havde ikke tænkt nogen skulle døTiltalt for tredobbelt drab: Havde ikke tænkt nogen skulle dø

25-årig opsøgte Bandidos for at få hjælp til at uddele tæsk. Han havde ikke regnet med, at tre mænd skulle dø.

storybild

Ved Retten på Frederiksberg er i alt tre mænd tiltalt for at have begået tredobbelt drab. Den yngste af dem afgiver onsdag forklaring. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

En følelse af skyld har hængt over en 25-årigs hoved, efter at tre mænd blev fundet likvideret i et hjem, han havde givet adressen på.

Det forklarer manden, der ved Retten på Frederiksberg er tiltalt for at være en af flere gerningsmænd, der i november 2015 dræbte Phillip Rasmussen, Suhaib Jaffar og Mike Vinther. De blev henholdsvis 19, 23 og 24 år.

De tre havde tidligere været med til at give den tiltalte tæsk, og i retten har han forklaret, at han gerne ville hævne sig og "give dem en røvfuld".

Han opsøgte derfor Bandidos og gav adressen på lejligheden videre. Håbet var, at han sammen med nogle Bandidos-medlemmer kunne tage hen og tæske de tre, der hørte til den såkaldte Vanløse-gruppe.

- Jeg har været meget rundtosset, efter at de er blevet dræbt. Jeg har givet adressen, og jeg har følt skyldfølelse. Jeg troede, at de skulle have en røvfuld, siger han.

Den 25-årige havde forud for drabene taget kontakt til Umar Ashgar, der var såkaldt krigsminister i Bandidos. Han var tidligere blevet overfaldet med kniv af de samme mænd.

- Jeg havde fået en røvfuld, Umar var blevet stukket ned. Jeg havde ikke tænkt tanken, at nogen skulle dø over det her, siger den tiltalte.

- Jeg har kun givet en adresse. Eller kun og kun. Jeg er helt uforstående over det, som er sket, siger han.

Da den 25-årige blev anholdt, blev der fundet krudtpartikler på ham.

Obduktionen af de tre dræbte viste, at de formentlig lå og sov, da de blev skudt og dræbt. Der blev angiveligt brugt en revolver og et haglgevær.

Den tiltalte afviser dog at have skudt eller have stået ved siden af en person, der har affyret skud. Han mener i stedet, at krudtet må have smittet af på ham - muligvis i forbindelse med anholdelsen af ham et døgn efter drabene.

Anklager Jakob Buch-Jepsen afspiller også flere telefonsamtaler mellem den tiltalte og venner. I en af dem spørger en ven direkte, om den tiltalte havde noget med det at gøre.

- Nej, men ja ja. Hvis det var, ærligt brormand, du så jo, hvad de havde gjort ved mig, svarer den tiltalte med henvisning til tæskene.

I retten kan den 25-årige godt høre, at det lyder belastende.

- Det lyder helt forkert, det gør det. Men det er ikke nogen indrømmelse, siger han.

Tre mænd er tiltalt i sagen. Umar Ashgar var også sigtet, men i juni sidste år begik han selvmord i sin celle.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død i brand
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx