Af Mathias Tuxen - 22/07-17 21:05

DMI advarer om kraftig regn og skybrud - så slemt kan det blive DMI advarer om kraftig regn og skybrud - så slemt kan det blive

Tidligere på dagen udsendte DMI en forvarsel om, at der flere steder i landet er risiko for lokale byger med regn og torden.

storybild

(Billede: Esben Salling (arkiv). )

Dugfriske prognoser fra DMI viser nu, at stort set hele Danmark bliver ramt af voldsomme mængder regn, der har fulgt sommertrafikken op gennem Tyskland. Og risikoen for skybrud kan udvikle sig til en decideret varsel henover natten til søndag.

»Noget tyder på, at der kommer rigtig meget regn. Lige nu er der også risiko for, at den kraftige regn udvikler sig til et skybrud,« siger Lars Henriksen, meteorolog og vagthavende ved DMI.

Med andre ord bliver det drivvådt det næste døgns tid. Det nyeste kort fra DMI viser også, at risikoen for voldsomt vejr og skybrud nu ikke kun gælder for det sydlige Danmark, men vil ramme næsten hele landet og Bornholm.


»Fra klokken tre i nat kan der falde op til 35 mm og nogle steder endnu mere. Lokalt kan det ende med helt op til 40-50 mm. Det er en bølge af regn, som starter i sydvest fra morgentimerne og spreder sig til nordøst hen over dagen og frem til midnat. I morgen (lørdag, red.) rammer den bornholmerne hen mod aftenen,« fortæller Lars Henriksen og understreger, at prognoserne stadig er præget af en vis usikkerhed, hvorfor der også kun er tale om forvarsler, så danskerne kan nå at forberede sig.

Med de opdaterede vejrvarsler fra DMI følger også en række gode råd.

'Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed,' skriver DMI på deres hjemmeside.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Medarbejdere tvinges til Jylland...
bt.dk
Slidt kronprins i mål: Her er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx