07/01-14 22:37

Kommuner sparer millioner på mild vinterKommuner sparer millioner på mild vinter

Det milde vejr i december og begyndelsen af januar giver besparelser hos kommunerne

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

130 millioner kroner.

Så mange penge vurderer Dansk Vejforening, at kommunerne sparer på snerydning og saltning i forhold til, hvad de brugte i 2012, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- I 2012 brugte kommunerne i alt 940 mio. kroner på vintervedligeholdelse. På baggrund af vejrdata fra DMI og kommunernes budgetter er vi kommet med et kvalificeret skøn på, hvor mange penge kommunerne har sparet på den milde vinter, siger Søren Bülow, sekretariatschef i Dansk Vejforening.

Ifølge Dansk Vejforenings regnestykke vil kommunerne sammenlagt have brugt 810 mio. kroner i 2013 på at holde vejene fri for sne og slud. Men hvis man sammenholder det med en tidligere undersøgelse, som foreningen sammen med FDM foretog sidste år, lå vinterbudgettallet for 2013 på knap 821 mio. kroner.

Derfor kan man vende det om og sige, at den skønnede besparelse i stedet gør, at budgetterne stort set passer i år.

- Kommunerne underbudgetterer generelt i forhold til vejvedligeholdelse. Gennemsnitligt bruger kommunerne cirka 900 mio. kroner om året på vintervedligeholdelse, så set i forhold til det, vil der være en væsentlig besparelse i 2013, siger Søren Bülow. Sparer på asfalten

Søren Bülow håber, at de penge, som kommunerne sparer på, at november og december måneder i 2013 har været milde, vil gå til den generelle vejvedligeholdelse.

- Når der ikke er sat penge nok af til vintervedligeholdelsen, tager kommunerne penge fra vejvedligeholdelsesbudgetterne. Når der nu er brugt færre penge, må det være på tide, at pengene går den anden vej, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Gade i Indre By i København skifter navn
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx