Af Silla Bakalus - 28/04-18 21:25

Endelig! Aftale om overenskomst på pladsEndelig! Aftale om overenskomst på plads

»Det er først og fremmest en god aftale, som begge parter kan se sig selv i«, siger innovationsminister Sophie Løhde (V) kort efter klokken 21, hvor parterne er gået ud af Forligsinstitutionen.

storybild

Lørdag aften er der kommer en aftale om overenskomst. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix) (Billede: Martin Sylvest)

»Det er først og fremmest en god aftale, som begge parter kan se sig selv i«, siger innovationsminister Sophie Løhde (V) kort efter klokken 21, hvor parterne er gået ud af Forligsinstitutionen.

»Der er ikke noget, der gratis, men jeg synes, at det er et samlet fornuftigt forlig«, lyder det fra ministeren, der mener, at den samlede lønramme på 8,10, der er landet ved forliget, er et ' økonomisk forsvarligt forlig' samt en  'mærkbar lønstigninger for de offentligt ansatte'.

Detaljerne i forliget er endnu ikke offentliggjort, men ifølge Sophie Løhde, er forliget for de statsansatte ikke en præcis kopi af forligene for de kommunalt og regionalt ansatte.

Flemming Vinther, der er chefforhandler for lønmodtagerne på statens område, virker også tilfreds:

»Jeg synes, vi skal være glade for den aftale, der ligger nu. Det er en, jeg kan være tilfreds med, og det er en, jeg kan gå ud og anbefale mine medlemmer at stemme ja til«, siger han.

På spørgsmålet om, hvorfor forhandlingerne har taget så lang tid, svarer Flemming Vinther:

»Vi har landet en god aftale, som vi begge to kan se os selv i. Jeg synes, at vi har brugt tiden flittigt«,

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo CHristensen, var også med ved forhandlingerne - og han er også tilfreds:

»Der er jo ikke nogen, der har ønsket en konflikt. En konflikt er ikke en god løsning for nogen af parterne«, siger han og tilføjer:

»Vi har bevist, at den danske model virker. Det ER en god aftale, og jeg håber ved gud, at vores medlemmer stemmer ja, så vi ikke skal herned igen«

Flemming Vinther udsendte tidligere på aftenen dette tweet:

Mens Rita Bundgaard har lagt dette tweet op, der ser ud til at vise en aftale, som Flemming Vinther og innovationsminister Sophie Løhde (V) er er ved at skrive under:

Fredag formiddag kunne Lærerforeningens formand Anders Bondo Christensen, der også er chefforhandler for lønmodtagerne, præsentere en aftale på det kommunale område. Og tidligere lørdag blev parterne på det regionale område også enige.

På det kommunale og regionale område erder  i løbet af fredagen og lørdagen blandt andet forhandlet en lønramme på 8,1 procent. Dog har lærerne ikke fået den arbejdstidsaftale, som de har ønsket. Og det er en del lærere utilfredse med.

Anders Bondo Christensen har efterfølgende indrømmet, at det var en nødplan, han fik igennem ved forliget - og han har oplyst, at han stadig vil kæmpe for en arbejdstidsaftale:

Opdateres...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Politiker vil gøre comeback i...
bt.dk
Fransk modehus sender dansk pelskonge...
bt.dk
Ny guldjagt: Superligaens storklubber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx