Af - 30/09-16 08:54

Eks-borgmester misbrugte identitet til at få morfinEks-borgmester misbrugte identitet til at få morfin

Fredericias tidligere borgmester og eks-formand for Venstres Ungdom, Thomas Banke, har fået en bøde for ni gange at have ringet til lægevagter i en vens identitet for at få morfin.

storybild

(Billede: Søren Bidstrup, Scanpix)

Mens eks-borgmester i Fredericia og tidligere formand for Venstre Ungdom Thomas Banke i september til december 2014 forberedte sin opstilling til Folketinget i 2015, ringede han til lægevagter under en vens navn for at få udskrevet morfin med opdigtede lidelser som “jeg har to brækkede ribben.”

I denne uge har han fået en bøde for id-tyveri, hvor han ni gange fik vagtlæger til at udskrive morfin, efter han præsenterede sig som vennen Martin Smidt Vinther med hans personnummer. Metroxpress har hørt lydfiler fra seks opkald. Opkaldene er fra en, der kender vagtlægesystemet. En samtale slutter med: “Det afhentes formodentligt af en, som hedder Thomas.”

Pædagog Martin Smidt Vinther politianmeldte sagen:

“Jeg er så uhyggeligt vred. Vi har været venner i masser af år. Han har været til min datters to-års fødselsdag og da min søn fyldt seks. Og så laver han sådan et nummer,” siger han.

Advokaturchef Birgit Nielsen, Sydøstjyllands Politi:

“Der er et bødeforlæg på vej i den sag i spørger til overfor den pågældende,” siger hun.

Tidligere formand for Læger uden Grænser, Søren Brix Christensen, er engageret i debatten om Lægevagten:

“Det er ikke normale misbrugere, der bruger andre menneskers identitet for at få stoffer. Det kræver, at man kender systemet og er veltalende, for at man kan få overbevist lægen i den anden ende af røret,” siger han.

Thomas Banke stoppede i 2013 som borgmester i Fredericia på grund af rod med kørselsregnskab og kreditkort og fordi han ifølge byrådskollegaer virkede påvirket. Han forklarede, at han var blevet afhængig af morfin efter en tandoperation i 2011.
Han erkender i en mail sagen, der er endt i en bøde på 4.500 kroner. Han var i 2015 i behandling for sit misbrug, som han forklarer, at han er ude af i dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs Formel 1-ekspert: Kom så, Grosjean!
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx