Af Ingelise Skrydstrup - 30/07-17 09:06

Ny melding fra DMI: Skybrud og kraftig torden rammer stor del af DanmarkNy melding fra DMI: Skybrud og kraftig torden rammer stor del af Danmark

Det er sidste søndag i juli måned, og sidste chance for at få bare en enkelt sommerdag med 25 grader hevet i land.

storybild

(Billede: Jens Nørgaard Larsen)

Men DMI må fra morgenstunden skuffe bekymrede danskere, der endnu engang er vågnet op til en grå dyne af skyer og regn i kraftige mængder.

Vagthavende meteorolog hos DMI, Steen Rasmussen har selv pakket både solbriller, solcreme og paraply i dag og det er nok det bedste råd.

- Lige nu ligger et kraftigt regnvejr over Bornholm, og lige nu kan jeg se på min skærm, at der ligger et stort område i Nordsøen, som er på vej ind over os. Derfor har vi lige sendt et risikovarsel om skybrud ud for Østjylland, Midt- og Vestjylland, Nordjylland, Sydvestjylland, Billund, Haderslev, Tønder og Aabenraa, siger Steen Rasmussen og fortsætter:

- Der er risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 min samt risiko for kraftig torden med vindstød over 15 m/s.

Torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg.

Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Men selvom varslet foreløbig kun gælder Jylland, så vil alle have risiko for regn i dag. Men der vil være tale om lokale byger.

- Langt de fleste mennesker vil få en rigtig dejlig dag. Vi skal nok få solen at se i perioder, og der er store muligheder for at nå op på de 25 grader. Frem til over middag vil der være tørt de fleste steder nu. Selvom der ligger mange skyer nu, vil der komme store huller i dem, så vi vil få store områder med sol og klart vejr, siger Steen Rasmussen.

Skybrudsvarslet for de nævnte steder i Jylland gælder fra kl. 7:30 - 18.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx