Af NN - 31/01-16 12:29

Discount-krig: Kiwi lukker 11 butikker landet overDiscount-krig: Kiwi lukker 11 butikker landet over

Discount-krigen får kæden Kiwi til at ændre strategi.

Bildstrecke im Grossformat »
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune offentliggjorde for nylig en analyse, hvor de sammenlignede priserne på de 150 mest solgte varer i deres indkøbsordning, der er møntet på borgere, der har brug for hjælp til indkøb. I alt undersøgte kommunen tre fysiske dagligvarebutikker i København: en Meny, en SuperBrugsen og en Netto. I undersøgelsen indgik derudover kommunens to leverandører til indkøbsordningen. Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Undersøgelsen viste, at varerne i supermarkedet Meny samlet set kostede mere end i supermarkedet SuperBrugsen, der var cirka fem procent billigere. Varerne i discountbutikken Netto var 19 procent billigere. - Hvis man ser hele udviklingen siden finanskrisen, er folk generelt gået over til discount. Man kan få varer, som man er fint tilfreds med til lavere priser. Og så vil man typisk foretage såkaldte suppleringsindkøb i et supermarked eller en specialbutik, hvis man har brug for en vare, man ikke kan få i discountbutikkerne, fortæller forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen. På de følgende sider kan se nogle priseksempler på nogle af de mest almindelige dagligvarer, der indgik i undersøgelsen. Meny 39,95 kroner Superbrugsen 34,95 kroner Netto 20,00 kroner Prisforskellen på Budget toiletpapir var noget mindre: Her kostede otte ruller 12,90 kroner i Meny, 12,50 kroner i Netto og 9,95 i Meny. Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 32,95 kroner Superbrugsen 34,95 kroner Netto 19,95 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 5,50 kroner Superbrugsen 5,50 kroner Netto 5,50 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 3,33 kroner Superbrugsen 2,50 kroner Netto 1,00 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 7,00 kroner Superbrugsen 6,00 kroner Netto 5,00 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune Meny 6,50 kroner Superbrugsen 6,95 kroner Netto 6,50 kroner Kilde: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune

Relateret: En analyse fra Københavns Kommune viser, hvor meget du kan spare på dagligvarer, alt efter, om du vælger at handle ind i et supermarked eller en discountbutik.

Kiwi lukker i alt 11 butikker rundt omkring i landet, blandt andet i Nordjylland, Haderslev og Aabenraa. Men også i Næstved, Korsør og i Nykøbing Falster lukkes der Kiwi-butikker.

Det skriver DR Syd i dag.

Det sker efter, at Rema 1000 og Netto har meldt ud, at de vil åbne flere butikker.

Hvis Kiwi i fremtiden skal være en del af discountkrigen, så må butikkerne lade livet, siger kædedirektør i Kiwi, Carsten Hansen.

- For at investere i fremtiden så er vi også nødt til at trimme nogle af de butikker, som ikke tjener penge, siger Carsten Hansen til DR Syd.

Men Kiwi-kæden forventer til gengæld at åbne 15 nye butikker i år i blandt andet Hovedstadsområdet

Og i Esbjerg er man klar til at gå i kødet på konkurrenterne med en stor-Kiwi, som åbner i 2017.

En stor Kiwi-butik, som nok skal få kunderne til kasserne, siger Carsten Hansen.

- Man plejer at sige, at os discountbutikker kan klare 90 procent af et forbrug, de sidste 10 procent skal man handle andre steder. Men i en stor-Kiwi kan du handle det hele, siger Carsten Hansen.

Kiwi er ikke den eneste kæde, som strammer bæltet.

Coop har måtte lukke 20 fakta-butikker på grund af manglende overskud.


LÆS OGSÅ: Derfor lukker Fakta 20 butikker

LÆS OGSÅ: 14 skøre prisskilte: Var det noget med lidt økologisk bæ?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx